Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Liv på Torvet med færre regler

Af Henriette Breum, M-KB (V)

DGO sætter i denne uge fokus på det manglende liv på Torvet i Lyngby. Vi er rigtig mange, der gerne ser mere liv på Torvet - og også gerne rundt omkring på andre kommunale områder i kommunen. Så hvad er det, der afholder os fra at få det?

Det er ikke nok at efterlyse borgere, foreninger og andre aktører til at tage initiativ til arrangementer. Vi skal også kikke indad og se, om vi fra kommunens side kan gøre noget for at få mere liv på Torvet og rundt omkring i kommunen.

Venstre satte derfor i august 2016 en sag på i teknik- og miljøudvalget, hvor vi bad om en gennemgang af regler og procedurer for at leje Torvet, og få en liste over, hvor i kommunen, der ellers er mulighed for at skabe mere lokale aktiviteter.

Sagen resulterede i, at jeg blev kontaktet af en borger, som kunne berette om, hvor mange regler der er for at leje Torvet - og det er måske lige nøjagtig dér, vi spænder ben for os selv. For der er så mange regler og instrukser at forholde sig til, at mange enkeltpersoner eller små foreninger måske mister pusten, inden man er i mål.

På baggrund af dette har jeg oplistet de væsentligste udfordringer, som jeg har sendt til forvaltningen og bedt undersøge om det kan gøres mere smidigt. F.eks. kan vi undlade at forlange en garantistillelse på 10.000 kr.? Det kan være meget for enkeltpersoner eller små foreninger at skulle stille med. Kan vi hjælpe med til at tegne en arrangøransvarsforsikring, som er påkrævet og dyr at tegne for et enkelt arrangement, og som f.eks Aarhus Kommune har tegnet bredt?

Kan vi gøre reglerne mere enkle, så man f.eks ikke skal dokumentere tilstanden af Torvet inden ibrugtagning? Kan vi målrette de informationer, vi udsender til ansøgerne, så de kun får oplistet de krav og forhold, som er gældende for lige netop dem?

I dag får alle tilsendt de samme oplysninger, også selv om det indeholder krav, som de ikke nødvendig skal opfylde. Og det skaber forvirring. F.eks får alle besked om at skulle opstille mobile toiletter, selv om det ikke er tilfældet.

Jeg er rigtig glad for, at teknik- og miljøudvalget 22. februar på baggrund af dette besluttede, at bede forvaltningen kikke på en forenkling af processerne.

Så det kunne jo være, at en forenkling af de kommunale regler ville være det første skridt på vejen til mere liv på Torvet og andre kommunale arealer i kommunen. Og derudover kan man jo diskutere, hvad prisen skal være for at leje arealerne, hvis vi er interesseret i at skabe mere liv rundt omkring i kommunen.

Publiceret: 31. Marts 2017 11:45

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt