Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Letbanen skal give os sammenhold

Sofie Carsten Nielsen, MF for Radikale Venstre i Københavns Omegns Storkreds

Efter et længere uskønt forløb kan Københavns Omegn endelig se frem til en letbane i 2023. Og tak for det! Letbanen vil samlet trække en økonomisk gevinst på ca. 20 mia. kr. med sig, ifølge firmaet Incentive. Der vil komme flere investeringer, arbejdspladser og beboere som følge af letbanen. Mit budskab er simpelt: Nu skal vi sætte indsatser i gang, som kan hjælpe letbanen med at forkorte afstanden mellem borgerne yderligere. Hvis letbanens potentialer skal udnyttes fuld ud, skal vi spille på flere strenge.

Københavns Omegn dækker over meget forskellige områder. Uddannelsesområder, mere belastede områder, villakvarterer og et væld af arbejdspladser. Hidtil har dårlige forbindelser på tværs af S-togslinjerne gjort afstandene mellem borgerne for stor. Med stop ved letbanens 6 s-togstationerne på tværs af Københavns Omegn vil den afstand nu blive kortere. Bosatte i Lyngby vil lettere kunne komme til deres arbejdsplads i fx Ballerup. Den studerende fra Vestegnen kan nu søge ind på DTU og stadig få en sammenhængende hverdag med et hjem i Hvidovre.

Fra et miljømæssigt og trængselsmæssigt perspektiv er letbanen også afgørende. Man forventer 13-14 mio. passagerer årligt, og 4.000 passagerer vil dagligt tage toget frem for bilen. Nu er det vigtigt, at letbanen også ledsages af massive investeringer i bl.a. supercykelstier og i den øvrige kollektive transport. Vi skal gøre det nemt for alle, der tager for eksempel tager toget eller cyklen til letbanestationen.

Og lad os endelig bruge gejsten omkring letbanen til at tale sammenholdet i Københavns Omegn op. “Sådan noget pladderhumanistisk sludder” tænker du måske. Men jeg tror oprigtig på, at vi bliver lykkeligere af at føle os forbundet med hinanden på tværs af kommunale grænser. Lad os da prale lidt mere af Københavns Omegn! Vi har så meget at være stolte af, herunder vores nye letbane.

Publiceret: 19. November 2016 09:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt