Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Letbanen nu en del af bybilledet i Aarhus

Niels Guldager Petersen,

Borremosen 21, 2800 Lyngby

Hans Vestergaard har været i Aarhus og nævner i et læserbrev, at han ikke så nogen letbanetog.

På den baggrund konkluderer han, at man i Aarhus er langt bag efter tidsplanen.

Det fremgår, at han kom ind til centrum via Grenaavej og muligvis derfor forventede at se letbanetog på strækningen til Grenaa.

Skulle Hans Vestergaard på en ny tur til Aarhus og gerne vil se letbanen, bør han derimod vælge at komme ind til byen via Randersvej.

Det er nemlig på den rute at man nu har færdigbygget den egentlige letbanestrækning. Det kan yderligere oplyses at der på strækningen fra Aarhus til Skejby Hospital i øjeblikket foretages prøvekørsel med 4 letbanetog på hverdage fra kl. 13 til ud på natten. Den del af letbanen åbner for passagerer lørdag den 23. september.

Vedr. de tidligere jernbanestrækninger som nu elektrificeres og omdannes til letbanedrift åbner strækningen til Odder i december. Den tidligere DSB bane til Grenaa ejes af Banedanmark, og som derfor står for ombygningen, planlægges at åbne i februar 2018.

Jeg har fået oplyst, at der et par uger inden åbningen af den første strækning i visse tilfælde vil kunne medtages passager på letbanen.

Så mon ikke kommunalbestyrelsen vil være så heldige at være blandt de første som får fornøjelsen at køre med Danmarks første letbane? Ligesom Hans Vestergaard ser jeg derfor også frem til at høre hvad kommunalbestyrelsen kan berette om deres snarlige tur til Aarhus.

Publiceret: 15. August 2017 21:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt