Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Letbanen er en bedre idé end først antaget

Martin Baden (S), næstformand, for regionens trafikudvalg

Efter flere forsøg på at afspore letbanen, ser det endelig ud til, at det kommer til at køre på skinner og heldigvis for det, for nye tal viser, at letbanen er en endnu bedre idé end først antaget.

Tidligere skøn sagde, at der i 2020 ville køre 113.000 biler i døgnet på Motorring 3. Det har nu vist sig, at der allerede i 2016 kørte 136.500 biler i døgnet på strækningen, hvilket betyder et stadig større pres og dermed yderligere behov for aflastning.

Man forventede tidligere, at der i kommunerne langs letbanen, ville være en befolkningstilvækst på 10.000 personer frem til 2032. Nu skønner man, at der vil være tale om cirka 21.500 personer. Samtidig vurderes det nu, at tallet for hele hovedstadsområdet skal opskrives med 100.000 i forhold til tidligere skøn. Hvis denne vækst skal håndteres, så vi undgår en stor stigning i privat bilisme, så kræver det god kollektiv trafik. Her er letbanen et stærkt redskab.

Både den øgede trafikmængde og den større befolkningstilvækst betyder, at passagerpotentialet bliver større, og dermed må det forventes at økonomien bliver endnu bedre.

Lad os derfor glæde os over at Lyngby-Taarbæk får en letbane, der kan være en vækstmotor for byen og kan afhjælpe de trafikale udfordringer - og formentlig til lavere driftsomkostninger end først antaget.

Publiceret: 31. Januar 2018 13:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område

Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt