Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Lad os passe ordentlig på børn og ældre

Anne Grete Bülow, kandidat KV17 (SF)
Frejamay spørger i artikel publiceret 4. november om politikere ikke har nogle hjemmeboende børn.

Det tænker jeg mange politikere har eller har haft. Men spørgsmålet er mere, hvad vil de gøre for børnene.

Frejamay fortæller, at der i vuggestuen er en voksen til 10 vuggestuebørn, men at pædagogerne og medhjælperne gør et fantastisk arbejde.

Ja - tak for alle de dedikerede pædagoger og medhjælpere, som gør deres yderste for at skabe en god hverdag for børnene. Men en normering med en voksen til 10 vuggestuebørn. Det må kunne gøres bedre og især med tanke for, at det er i vuggestuen, pædagoger opfanger, om et barn trives. Men det sker jo kun, hvis personalet har tid til hvert barn. Skal vi give alle børn chancen for at udvikle sig til velfungerende, kreative, glade voksne, der trives socialt og fagligt, skal vi starte i vuggestuen og fortsætte med en fornuftig normering i børnehaven og skolen. På lang sigt giver det mening økonomisk for slet ikke at tale om de menneskelige aspekter. Lad os tænke langsigtet.

Men man kan spørge, om normeringen i kommunen generelt er dårlig. Sidste opgørelse af plejepersonale til natten for ældre på plejehjem er 31,8 pr. medarbejder, hvor gennemsnittet i landet er omkring 20. Det er derfor forståeligt, at plejepersonale kræver flere medarbejdere. Vi kan ikke være bekendt, at både personalet skal løbe så stærkt og samtidig ikke er i stand til at give ældre en værdig tilværelse.

Sidst hørte vi om en ældre, der havde fået skåret rengøringen fra 1 time til 45 min hver anden uge, men som berettede, at hun havde penge til at betale for ekstra rengøring. Samtidig udtalte hun, at der jo var en del, som ikke havde penge til dette. Det er jo fuldstændig korrekt.

At man også synes, det er i orden, at ældre kun kommer i bad en gang om ugen, hvor en del lider af inkontinens, når det er normalt for andre voksne og børn at få et bad om dagen. Det er uforståeligt.

Det må kunne gøres bedre.

Publiceret: 08. November 2017 13:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område

Valget netop nu
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt