Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Kulturel fattigdom har ramt Lyngby-Taarbæk

Søren P. Rasmussen, M-KB og borgmesterkandidat KV17 (V) og Henrik Bang, M-KB og kandidat KV17 (EL)
Kultur giver oplevelser og glæde for alle aldersgrupper. Derfor er det rigtig trist, at kulturhuset blev afviklet inden, der var en ordentlig erstatning for, hvor kulturen kunne udfolde sig.

Enhedslisten og Venstre stemte som de eneste partier imod. Ikke fordi, vi ikke kunne se fordele ved at finde en bedre og billigere erstatning for kulturhuset, men fordi vi netop ikke havde en passende erstatning herfor. Resultatet er blandt andet, at det er meget begrænset, hvor harmoniorkesteret, symfoniorkesteret og Bras Bandet kan spille.

Vi ønsker, at der er steder i kommunen, hvor kulturen kan udfolde sig både lokalt og i Lyngby. Derfor ønsker vi, at medborgerhuset i Lundtofte skal bevares. Og vi så gerne muligheder i Virum/Sorgenfri. For eksempel det gamle telefonhus på Virumvej eller måske det gamle landbrugsmuseum. Stadsbiblioteket kan udvikles, men det er svært at forestille sig, at det kan rumme lidt større arrangementer. Gode ideer er meget velkomne

Og sidst, men ikke mindst er lokaler vigtige, men det, at der afsættes penge til kulturelt indhold, er endnu vigtigere. Indenrigsministeriets nøgletal viser, at Lyngby-Taarbæk bruger 218 kroner per borger på kultur. Landsgennemsnittet er på 484 kroner per borger.

At, vi i dag ikke har gode lokaler til kulturelle oplevelser, er trist og viser den kulturelle fattigdom, der har ramt Lyngby-Taarbæk. Vi er helt enige med læserbrevet fra Ib Jonassen om, at det kulturelle niveau i kommunen er for lavt.

Lad os håbe, at der kan blive en bred samling om at sætte barren højere efter valget.

Publiceret: 07. November 2017 17:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område

Valget netop nu
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt