Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Kultur i Lyngby

John Tefke, kandidat til KB (K)
Kultur og omfanget af kultur er ofte til debat i medierne. Skal Lyngby ikke have mere kultur? Byen er kedelig om aften osv.

Først og fremmest er det nok også svært at blive enige om, hvad kultur er. For mig er kultur et meget bredt begreb.

Vores placering i forhold til Hovedstaden, hvor der naturligt er et kæmpe udbud af mange kulturtilbud, gør i min optik, at jeg har det helt fint med, at man som kommune ikke er førsteviolin på det hele.

Jeg synes dog, vi skal være meget stolte af Frilandsmuseet, Det Kongelige Teaters opførsel i Dyrehaven. Vi har Sophienholm, Spillestedet Templet. Det flydende teater. Bibliotekerne har diverse kulturarrangementer, musik, foredrag samt aktiviteter for de mindre børn. Der foregår mange fine arrangementer i kirkerne. Bakken og Dyrehaven er da også kultur, sammen med Mølleåen og alle dens bygninger og industrihistorie.

Jeg tænker også, idræt er kultur. Vi har en del af rostadion ved Bagsværd sø, Galopbanen. Flere af vores idrætsklubber er med i forreste række. Tennis, håndbold, fodbold, basket, hockey, kano og kajak, tårnudspring og bueskydning bare for at nævne nogle af idrætsgrenene.

Herudover har vi en rigtig god og populær musikskole samt mange foreninger af forskellige slags, akvarieforeninger, sport, spejder osv. Det er også kultur og tilbud til borgerne, hvor der anvendes skattekroner.

I vores omegn og natur sker der flere store begivenheder. Hubertusjagt, Eremitageløbet, halvmaratonløb, triatlon, superligakampe osv. - det er også kultur. Mange borgere holder af disse arrangementer, selvom nogen synes, det giver lidt trafikudfordringer. Som I måske kan ane, er jeg ikke utilfreds med vores kulturtilbud set over en bred kamp og taget i betragtning af vores geografiske placering.

Lyngby Centrum har i de seneste år udviklet sig med flere spisesteder i Lyngby, men også Brede har mange restauranter, fx. græsk, italiensk, thai, kinesisk og dansk/fransk indenfor en forholdsvis lille radius. Det er for mig også noget, der tæller med.

Jeg er åben for flere aktiviteter, der gør Lyngby endnu mere spændende at bo i. Det vil nok altid være en balance imellem udgift og udbytte.

Publiceret: 05. Oktober 2017 10:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt