Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Konservatives fake news om letbanen

Jacob Lilja Jensen, Norgesvej 5 A, Kgs. Lyngby

Der var engang, hvor jeg kunne stemme på Konservative til kommunalvalget. Men det kan jeg ikke mere.

Konservative i Lyngby har indgået et valgforbund med DF, og herved tilsidesættes efter min mening konservative kerneværdier som menneskerettigheder og tolerance, når man indgår partnerskab med et parti, der står for det modsatte. Tilmed kalder man valgforbundet borgerligt, selvom Venstre og Radikale ikke deltager.

Årsagen til denne nye forbrødring skal ses som et forsøg på at stoppe den allerede vedtagne letbane, som Lyngbys borgmester er ene om at være imod.

De andre 10 kommuner bag letbanen (inklusive flere konservative borgmestre), staten (Konservative har stemt ja til alle lovforslag) og en lang række af institutioner og virksomheder som DTU, Movia, Cowi osv. må undre sig - og da især over argumentationen.

Seneste skud på stammen over fake news om letbanen er, at teknikken er forældet. Det må da nok få håbløst tilbagestående byer som for eksempel Paris, Berlin, Amsterdam, Stockholm, Oslo, Portland, Seattle, Barcelona, Madrid, Melbourne, Sydney og mindst 100 andre byer verden over til at standse deres letbanebyggerier.

De stakler ved jo ikke, at al skinnebåren trafik om 10 år er afløst af borgmesterens selvkørende, elektriske busser, der dog ikke er opfundet endnu.

Det forventes at letbanen langs ring 3 vil transportere flere passagerer end kystbanen, og kun få har vel fantasi til at forestille sig, at kystbanen nedlægges og afløses af selvkørende busser.

Det er yderligere problematisk, at borgmesteren ikke oplyser, hvad det vil koste Lyngby-Taarbæk Kommune at forlade letbanesamarbejdet, hvis det overhovedet er muligt. Men det bliver da uden tvivl en beslutning, der vil koste drastiske nedskæringer over en bred kam, også i den ældrepleje, som borgmesteren påstår vil blive ramt af letbaneudgifterne.

Også det er fake news. Letbanen har været på kommunens budget i årtier snart, og der kommer ikke flere penge til ældreplejen, hvis letbanen ikke bliver til noget, de vil snarere indgå i udligningsordningen med økonomisk svage kommuner.

Hvad vil man sige til de erhvervsvirksomheder, der har investeringer i gang for mange millioner i forventning om letbanens anlæggelse? At de bare skal tage det roligt, for de selvkørende, elektriske, dog ikke opfundne busser er på vej?

Der findes ikke i dag busser, selvkørende eller ej, som har kapacitet, komfort og hastighed til at løse opgaven.

Det ville være dejligt med en saglig og redelig debat i stedet for den syndflod af fake news om letbanen, som de konservative har oversvømmet os med i snart mange år bare for at fiske stemmer blandt usikre vælgere, der tror, at ældreplejen vil blive nedlagt og alle lokalbusser indstillet.

Men det kan jo også være mig, der ikke har forstået at lige netop LTK adskiller sig så meget fra de andre omegnskommuner, at letbanen ikke passer netop hos os trods det ,at den ikke forurener, larmer eller sviner, slingrer eller svinger uventet til højre.

Når desperationen samtidig bliver så stor, at man må søge tilflugt hos DF, så er det sgu svært at stemme konservativt.

Publiceret: 22. November 2017 10:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område