Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Konservative og Socialdemokraterne løber fra det økonomiske ansvar

Af Jakob Engel-Schmidt, medlem af kommunalbestyrelsen, Agerbovej 11, 2800 Kgs. Lyngby

Når pengene bliver små i kommunekassen, peger borgmesteren og Socialdemokraternes førstemand Simon Pihl Sørensen i duet fingre af regeringen. Hvis ikke regeringen gjorde livet surt for flertallet på rådhuset, ville alt være i den skønneste orden, må man forstå.

Ifølge flertallet er regeringens omprioriteringsbidrag roden til alt ondt og direkte skyld i de voldsomme velfærdsforringelser, som særligt kommer til at ramme kommunens ældre borgere og brugere af sundhedstilbud det kommende år.

Hverken Borgmesteren eller Simon Pihl Sørensen har dog følt trang til at oplyse borgere og læsere af disse spalter faktuelt om den kommunaløkonomiske situation ovenpå den netop vedtagne finanslov for året 2016.

Fakta passer nemlig rigtig dårligt med flertallets forståelse og forklaring af virkeligheden og deres politiske ansvarsfralæggelse med adressat mod regeringen.

Udover finansloven fastfryser grundskylden til glæde og gavn for kommunens mange boligejere, øger midlerne til sundhedssystemet og giver flere politifolk på gaden, sender aftalen også et flot millionbeløb direkte i kommunekassen.

Regnestykket hænger sammen således: Kommunen afleverer et omprioriteringsbidrag på kr. 25 millioner i 2016. Heraf får vi kun de 19 millioner retur. Det er umiddelbart en dårlig forretning. Finansloven betyder dog, at Lyngby-Taarbæk Kommune får kr. 11,6 millioner udbetalt til øget indsats på sundheds- og ældreområdet. Alt i alt giver det et samlet overskud på kr. 5,6 millioner.

Jeg håber, borgmester Osmani og viceborgmester Pihl Sørensen vil forklare, hvorfor de begge har kritiseret regeringen voldsomt, når virkeligheden er, at kommunen kommer til at drage økonomisk fordel af den førte politik?

Ligeledes håber jeg, at begge politikere kan forklare borgerne, hvorfor de har trumfet et budget igennem, hvor de har skåret ind til benet på flere områder, når det nu ikke længere synes nødvendigt?

Politik er bedst, når gennemsigtige fakta danner grundlaget for åben diskussion.

Jeg respekterer, at flertallet på rådhuset ønsker en anden politik end Venstres gruppe. Til gengæld bør ingen acceptere, at helt rimelige fakta udelades af debatten.

Hvis jeg ikke husker galt, gik både Konservative og Socialdemokraternes til valg på både åbenhed og gennemsigtighed. Begge dele glimrer ved deres fravær i den aktuelle debat.

Publiceret: 14. Januar 2016 15:15

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere