Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Kommunens ledere er underlagt censur - borgmesteren svarer

Morten Kirk Binns, kandidat KV17 (V)
Her i valgkampens sidste uger, vil jeg give mine politiske modstandere en sandfærdig godbid helt gratis, og det er, at uanset hvor mange billioner I siger, I vil proppe i ’varme hænder’, ’nej til vikarer’, ’dansktalende personale’ og ’værdig ældrepleje’, så vil det blot være symptombehandling og ikke en kur mod det reelle problem, nemlig at de ’varme hænder’ fravælger Lyngby-Taarbæks ældrepleje som arbejdsplads.

Og hvorfor mon? Det besluttede Alice Binns (kandidat KV17), Jette Grube (social- og sundhedsassistent) og undertegnede at undersøge, og metoden var, syntes vi selv, både genial, innovativ, nytænkende, udslagsgivende og sublim - vi spurgte dem selv. Ja, vi inviterede de ansatte til dialogmøde, gav dem et frirum fra kloge, selvfede politiske floskler og lod de ansatte selv komme til orde.

Der blev snakket om ’dårligt uddannet personale’, ’højt sygefravær’, ’manglende anerkendelse’, ’mærkelige beslutninger ovenfra’ og ’dårlig ledelse’. Meget handlede om dårlig ledelse, men alle kunne de blive enige om, at der også fandtes god ledelse. En bestemt leder, hvis navn jeg ikke tør nævne af frygt for vedkommende bliver fyret for at være god, blev skamrost til skyerne af samtlige tilstedeværende, også af dem, der ikke engang var ansat under omtalte, og forhenværende borgmester Søren P. Rasmussen måtte erklære sig fuldstændig enig. Der var tale om en fremragende leder.

Da jeg rigtig gerne ville kende opskriften på lederens fortrinligheder og vedkommendes efternavn er identisk med en af mine crossfit-instruktørkolleger, fik jeg ham til at formidle en kontakt- og han gav følgende tilbagemelding:

“Så har jeg fået talt med (navnet og vedkommendes køn er bekendt af skribenten), og han/hun siger han/hun gerne vil mødes for at tale sammen! Dog skal du have tilladelse fra borgermesterkontoret om det, skriftligt altså. Det er åbenbart et krav de alle har fået, så hvis du kan skaffe det, så er det helt i orden.”

Jeg har tidligere, ad omveje, fået nuværende borgmesters afslag på at gå med som føl på ældrecentret Bredebo, jeg har også kun arbejdet 23 år indenfor området, men at kommunens ledere decideret er underlagt censur og kun må udtale sig med borgmesterens skriftlige samtykke, minder mig unægteligt meget om min tid som soldat i Irak, hvor befolkningen i mange år havde været underlagt et ærkebrutalt regime.

Der måtte man heller ikke tale om noget som helst uden onkel Husseins samtykke, og han havde altså heller ikke, efter min mening, fundet nøglen til glade medarbejdere og ’værdig ældrepleje’.

Borgmesterens svar

Tak til Mortens Binns (V) for trods alt at anerkende, at der findes god ledelse i Lyngby-Taarbæk Kommune. Den ros er jeg enig med ham i – men så slutter enigheden også.

Efter i de seneste måneder at have hørt og læst, hvordan Venstres kandidater konstant fører negativ kampagne, burde jeg nok ikke blive overrasket. Denne gang skraber Morten Bihns dog alligevel bunden, når han sammenligner undertegnede med Saddam Hussein!

Årsagen er en påstået censur fra min side overfor de kommunalt ansatte – en censur som Mortens Binns selv har opfundet til lejligheden. Hvem vores medarbejdere taler med, og hvad de siger, blander jeg mig absolut ikke i. De skal naturligvis holde sig til love og regler i forhold til tavshedspligt, og de skal ikke gå rundt og føre valgkamp for Venstre eller andre partier i deres arbejdstid.

Men hvis en plejehjemsleder, sosu-assistent eller skolelærer vil dele erfaringer med Morten Binns eller andre i deres fritid, så står det dem frit for. Vi har sågar offentlig ansatte, der opstiller og er valgt til kommunalbestyrelsen – og de siger mig bekendt også deres uforbeholdne mening. At tale om censur er derfor absurd. At sammenligne med Saddam Husseins regime er usmageligt.

Morten påstår også, at jeg personligt har besluttet, at han ikke må komme i praktik på et plejehjem. Igen tager Mortens Binns fejl. Det er en praksis, der er aftalt på et gruppeformandsmøde af samtlige partier med undtagelse af Venstre. Og med det formål at sikre, at vores ansatte kan passe deres arbejde i arbejdstiden.

Sofia Osmani, borgmester og borgmesterkandidat (K)

Publiceret: 13. November 2017 10:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område

Valget netop nu
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt