Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Kodekset begrænser ytringsfriheden

Af Hans Nielsen, kandidat til KB (AL)

Eksperter skrev i sidste uge i DGO, at borgmesterens kodeks for en god tone og en ordentlig debat ikke begrænser ytringsfriheden, men det er jeg ikke enig i.

Kodekset omfatter nemlig ikke kun en god tone og en ordentlig debat, men også indholdet i debatten. For eksempel skal debatindlæg respektere kommunens omdømme.

I 2015 gik Socialstyrelsens Taskforce 25 sager på handicapområdet efter i sømmene i Lyngby-Taarbæk Kommune og konstaterede, at hver femte sag ikke var behandlet i overensstemmelse med gældende regler og praksis, at tidsfristerne ikke var overholdt i over 80 procent af sagerne, og at der ikke var udarbejdet handleplaner i 15 ud af de 25 sager.

En sådan oplysning i et debatindlæg vil kunne skade kommunens omdømme, men det vil være i strid med ytringsfriheden, hvis debatindlæg kun må fortælle, hvad kommunen er god til og ikke hvad den er dårlig til.

Et af formålene med kommunevalgkampen er jo netop, at borgerne skal have mulighed for at vurdere, om de ”gamle” politikere og partier har gjort det godt nok, eller om der er behov for ”nye”. Derfor skal alle partierne også kunne ytre sig om forhold, der kan skade kommunens omdømme, når formålet er at gøre kommunen bedre.

Publiceret: 11. Maj 2017 16:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt