Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Klassekvotient i 2. klasserne

Dorthe la Cour, M-KB (K)
Kasper Langberg (KL), radikal kandidat til kommunalvalget, har skrevet et indlæg om antallet af børn i 2. klasse. Det giver mig heldigvis anledning til at forklare om den politik, kommunalbestyrelsen har fastlagt på dette område.

Antallet af elever i kommunens skoler på dette klassetrin varierer mellem 18 og 28, og den gennemsnitlige klassekvotient i 2. klasse er 22,7 elever.

KL nævner ikke i sit indlæg, hvilken skole, der er tale om, men det må være Virum, for det er den eneste skole, hvor der er 2. klasser med 28 elever. Virum skole er populær, og rigtig mange forældre søger optagelse for deres børn netop her.

De nuværende 2. klasseselever startede i skole i august 2015. Netop situationen på Virum Skole var en medvirkende årsag til, at kommunen søgte om - og efterfølgende fik lov - at have et stort skoledistrikt fra 2016. For skoleåret 2017/18 blev det senere besluttet, at 0. klasse på Virum Skole og Engelsborgskolen alene dannes med udgangspunkt i 24 børn. I dag er der i gennemsnit 24,5 elever i 0. klasse på Virum skole.

Det skal også nævnes, at der tildeles ekstra midler til skoler med høje klassekvotienter. Midlerne kan skolerne anvende til i perioder at dele klasserne op i mindre undervisningshold.

KL angiver desuden i sit indlæg, at klassekvotienten i Herlev er bedre end i Lyngby-Taarbæk. Ifølge kommuneguiden.dk er klassekvotienten i Herlev kun 0,3 elev lavere end i Lyngby-Taarbæk, nemlig 22,4 mod vores generelle klassekvotient på 22,7.

Publiceret: 12. September 2017 17:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere