Arkivfoto
Arkivfoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Kat skudt med hagl i Virum

Jeanette Helmi Varis, Lindevangen 42, Virum
Jeg fik for kort tid siden den meget ubehagelige meddelelse fra dyrelægen på Dyrehospitalet i Lyngby, at min kat Findus var blevet skudt med hagl i ryggen.

Jeg havde ellers haft mistanke om, at den var blevet påkørt, fordi den blødte fra et sår i ryggen og ikke kunne stå på det ene bagben.

Det var derfor først en lettelse at høre, at der ikke var nogle knoglebrud, men til gengæld blev jeg noget forfærdet over at høre, at den havde været udsat for en grum handling.

Røntgenbilledet viste også, at det ikke var første gang, at den er blevet truffet af hagl. Billedet viste også et gammelt hagl, som sad ved ribbenene. Det fik mig til at tænke, at de sår jeg behandlede Findus for i vinter, og som jeg troede stammede fra et grimt katte slagsmål, måtte være det gamle hagl.

Jeg blev temmelig rystet over dyrelægens besked, for hvordan kan nogen tro, at hagl skræmmer katten væk? Den er jo ikke i stand til at registrere, hvor skuddet kommer fra.

Jeg bor i et kvarter, hvor der er mange katte og kan jo godt regne ud, at ikke alle synes, at katte er vidunderlige! Men katte bevæger sig rundt og lader sig ikke spærre inde. Det er derfor et vilkår på linje med fugle i hegn og i træer.

Jeg læste lidt lovstof vedrørende problematikken, fordi jeg kunne huske en sag, hvor en beboer skød en hund, som gentagne gange var trængt ind på privat grund. Omtalen af drabet på hunden, som var kendt som en ganske fredelig og godmodig hund, fik en del mennesker til at skrive om sagen, fordi de var dybt berørte, og sagen medførte en lovændring på området. I dag er det strafbart at skyde dyr, der trænger ind på ens grund. Du skal gøre, hvad du kan for at skræmme dyret væk og vand er særlig effektivt på katte.

Jeg har altså derfor anmeldt skyderiet, men har også husstandsomdelt en skrivelse med advarsel til andre, som har katte/kæledyr. I skrivelsen opfordrer jeg beboerne til at være opmærksomme på plaflyde og reagere på dette, hvis det forekommer.

Her i avisen vil jeg også opfordre til, at man ikke fodrer andres kæledyr. Især katte kan have svært ved at kende forskel på, hvor de er velkommen og ikke velkomne. Lad ejeren stå for fodring og hvis katten ikke er velkommen så skræm den væk med vand.

Jeg har talt med en del beboere, som har set min skrivelse og der er en stor bekymring og deltagelse og mange gange tak for det. Jeg har også fået en enkelt henvendelse, som går på, at der er nogle i kvarteret, som morer sig med at skyde til måls i en have tæt på. Det er en henvendelse, som vil gå videre til politiet.

Publiceret: 02. August 2017 10:15

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere