Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Kanalvej fra vision til virkelighed

Søren P. Rasmussen, M-KB og borgmesterkandidat (V)
I denne uge havde Bygningskultur Foreningen i Lyngby-Taarbæk et velbesøgt vælgermøde om arkitektur og bygningskultur. Det er godt, at der nu sættes fokus på, hvordan vi sammen kan sikre den bedste arkitektoniske kvalitet i den udvikling, kommunen gennemgår.

Én ting er sikkert, der skal være strammere rammer i de lokalplaner, vi vedtager ved udvikling af kommunen. De visioner og tegninger, vi så for Kanalvej og vedtog lokalplanen ud fra, og den virkelighed, vi ser i dag, er meget langt fra hinanden. Det må ikke kunne ske, og derfor er der brug for en opstramning, der sikrer bedre lighed med det, borgerne forholder sig til, og den virkelighed vi ser.

Vi skal finde en lagt bedre balance mellem udvikling, arkitektur og borgerinddragelse. Der vil altid ske forandringer i en kommune som Lyngby-Taarbæk, og frem for at tro, vi har alle svar i kommunen, skal vi invitere faglige personer med viden og indsigt i arkitektur og byplanlægning til at samarbejde med borgere, politikere og embedsmænd om at finde de bedste løsninger.

Alle kommunens lokalområder er forskellige, og frem for altid at diskutere enkelte projekter burde vi først udarbejde en vision og identitet for alle kommunens områder i samarbejde med borgerne. Når det foreligger, bliver det langt lettere at forholde sig til, om de projekter, der kommer, respekterer og løfter den vision og identitet, vi sammen med borgerne har vedtaget.

Venstre ser i den kommende periode frem til, at vi kan sikre bedre arkitektur og udvikling af lokalområderne med fokus på at bevare det bedste og udvikle det, vi ønsker mere af.

Publiceret: 09. November 2017 15:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område

Valget netop nu