Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Kan lokale kunstnere bidrage til nytænkning i Lyngby-Tårbæk Kommune?

Stig Cornelius, Cedervænget 37, Virum
Jeg besøgte julemarkedet i Raadvads åbne kunstværksteder, den tidligere knivfabrik, og der var så mange besøgende, at der kortvarigt var kø udenfor nogle af ateliererne. Så stor var interessen for de mange former for kunst, som Raadvads gamle knivfabrik har at byde på.

Jeg talte med en af kunstnerne, og hun fortalte mig, at der er meget lidt samarbejde mellem kunstnerne i Raadvad og Lyngby-Tårbæk Kommune. Det kan så undre mig, når der måske er børnehaver, skoler og plejehjem, hvis brugere kan få et meningsfyldt udbytte af, at deres institution arbejder sammen med kunstnerne i arrangementer skræddersyet efter behov.

Selv om den tidligere knivfabrik administreres af statslige styrelser, så burde der være rigeligt med gode grunde til at samarbejde med kommunens institutioner. Hvad enten der er tale om et foto, et maleri eller en installation formår kunsten at vække følelser og måske til at se verden i et andet perspektiv.

Essensen af at være kunstner er jo at formidle, og flere af kunstnere er vant til at undervise, da det ikke altid er lige nemt blot at leve af at sælge værker. Jeg er overbevist om, at flere former for samarbejde mellem eksempelvis lokalt udøvende kunstnere og kommunens institutioner kan bidrage til mere tolerance overfor nytænkning og forskellighed.

De mange gæster til julemarkedet borger til dels for Raadvads kunstnernes kvalitet, idet jeg tager det for givet, at de selvsamme mennesker er vant til at besøge eksempelvis Ordrupgaard og Louisiana.

Publiceret: 07. December 2017 16:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område

Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt