056
056
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Jo, politikerne har børn derhjemme

Kasper Langberg, kandidat KV17 (R)
Tak for læserbrevet, Freyamay November. Du stiller spørgsmålet: ”Har politikerne ingen børn derhjemme?”.

For mit vedkommende er svaret ”Jo”. Jeg har tre børn: En datter på 11 år og tvillinger på syv år.

Mine børn har gået i verdens bedste daginstitution, nemlig børnehuset Spurvehuset. Faglig stolthed, dygtig ledelse og en forunderlig grundstemning af solidaritet og fællesskab har skabt en fin arbejdsplads og en fin institution, hvor både forældre og børn kan føle sig trygge.

Men der skal ikke meget til at vælte læsset, og jeg hører om det andre steder fra: Sygefravær, når hverdagen trods alt bliver for presset, kan presse udgifterne til vikarer op og dermed forringe normeringerne yderligere. Dermed risikeres større sygefravær, og så har vi en ond cirkel. Vi har i Lyngby Taarbæk Kommune presset citronen til det yderste og har dermed gjort daginstitutionerne yderst sårbare.

Hvad så med skolerne? Tja, dygtige lærere forsøger at kompensere for stadig mere pressede arbejdsvilkår og holde vores børn skadesløse. I denne uge fik vi besked om, at en lærer er blevet sygemeldt på grund af stress. 28 børn i klasserne og mange konfrontationstimer tærer på kræfterne. Det kræver veltilpassede børn og permanent overskudsagtige lærere at få hverdagen til at glide. Vi har også gjort vores folkeskoler yderst sårbare.

De fysiske rammer på skolen er en helt anden historie. I morgen deltager min hustru i skolens kontaktforældremøde, hvor netop en masterplan for skolens udearealer er på dagsordenen. Og forleden greb hun ivrigt fat i tre unge DTU-studerende, da de besøgte skolen for at lave målinger af indeklimaet. ”Vil I ikke også ned og måle i kælderen, hvor børnene har puderum og spejlsal?”. Men hvad nu, hvis tidssvarende legeplads og forbedret indeklima koster en masse penge?

Privatskolerne i Lyngby står klar til at tage over. Det er ikke løsningen. Jeg tilhører et socialliberalt parti, men er nok allermest bare social, når det gælder børn og uddannelse. Sammenhængskraft og fællesskabsfølelse opstår, når vi mødes i Folkeskolen. Nogle taler om skattelettelser. Jeg vil hellere bruge pengene i fællesskab på fællesskabet.

Vi skal passe på alle borgere i vores kommune. Også børnene. Det er en værdi i sig selv og samtidig også ualmindelig sund økonomisk fornuft. For vi vil gerne tiltrække - og fastholde - børnefamilier. Det kræver både arbejdspladser, kulturtilbud, offentlig transport, blandet boligudbud og ikke mindst gode offentlige daginstitutioner og folkeskoler.

For en god kommune er ikke noget, man har. Det er noget, man bestandigt kæmper for at opnå.

Publiceret: 11. November 2017 16:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område

Valget netop nu
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt