Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Jeg giver ikke meget for Alice Hermansens analyse

David Bo Hjortekær, Eremitageparken 37, Kgs. Lyngby
Alice Hermansen har et mildest talt urigtigt indlæg 31/10 med overskriften “Jeg giver ikke meget for LA’s tomme løfter”.

Det starter egentligt meget godt med at udsagn - de færreste kan være uenige i - om, at vi jo skal kunne stole på de politikere, vi vælger. Hvad der kommer efterfølgende, er desværre mildest talt præget af inkonsistens.

Lad os starte med rette op på en misforståelse, der må bero på manglende kendskab til den politiske proces. Der er 21 medlemmer i byrådet, og derfor skal der 11 til for at få flyttet så meget som et komma.

Hvis du så LA budgettale, så vil du opdage, at LA gik ind med ønske om sænkning af blandt andet personskatten, samt at det skulle være billigere at bo i kommunen. Andetsteds her i debatspalterne kan man bekendtgøre sig selv med, at både Venstre og LA kæmpede hårdt for skattelettelser, men da de Konservative åbenbart hellere ville følges med Socialdemokratiet, og så var skattelettelserne definitivt afblæst.

I sådan en situation er der to veje frem: enten græde salte tårer og køre valgkamp på det, eller forsøge at rette op på det. Venstre valgte den første vej og fremfor at hoppe ned i sandkassen til Venstre og lege ’alt eller intet’, tog LA en mere lavpraktisk tilgang og fik fastholdt grundskyldssænkningen og fik tillige sat taksterne ned.

Det er forskellen mellem populisme og politik! LA leverede - på trods af at ingen i rød blok (inklusive Konservative) ville sænke skatten. Var LA gået, havde budgettet med garanti set endnu værre ud.

Når de seks konservative mandater melder sig ud af kampen for lavere skat, ja så bliver skatten ikke sat ned, for Venstre og LA har kun fem medlemmer tilsammen.

Derudover har LA været med til at tilbagerulle den grundskyldsstigning, som Venstre vedtog. De har fjernet butikkernes gebyrer for at bruge fortovene og fået luget kraftigt ud i administrationen.

Så Alice Hermansen, jeg giver ikke meget for din politiske ’analyse’.

Publiceret: 06. November 2017 14:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område

Valget netop nu
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt