Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Jeg gik ind i Lundtofte-debatten med tre mål

Karl-Henrik Baum, Lundtofteparken 50, Kgs. Lyngby
Om et par måneder er det et år siden, at debatten om byggeriet på Atlas-grunden og Helhedsplanen startede på Facebook-gruppen ’Vores Lundtofte’.

Til tider har den været heftig, men også engagerende i en grad, der sjældent er set i kommunal politik. Tak for det.

Er noget så opnået? Jeg gik ind i debatten med tre mål:

1) Begrænse højde og intensitet af byggeriet på Atlasgrunden og bevare områdets grønne områder herunder undgå større nybyggeri i Lundtofteparken.

Det er for tidligt at sige, om kampen er vundet, da ingen beslutninger er truffet endnu. Men det er helt sikkert, at vi er et andet sted end i februar 17. Står flere politikeres udsagn til troende, skal højden på Atlasgrunden reduceres, P-huset er væk og der skal ikke bygges flere almene boliger i Lundtofteparken.

Det tyder da på en foreløbig sejr blandt andet på grund af debatten og borgerforeningens indsats.

2) Debatten om Lundtofteparkens fremtid er løftet ud af Boligorganisationen Samvirke og afdelingsbestyrelsens regi. Det er positivt, for udviklingen i Lundtofteparken er et anliggende for alle borgere i Lundtofte, der ønsker at deltage. Lundtofteparken er ikke en isoleret ø, men en del af helheden Lundtofte.

Få kan nu være i tvivl herom.

3) Strudsepolitikken om beboersammensætningen og risikoen for ghettodannelse er blevet udfordret, og problemstillingen bragt ud i et åbent forum, hvor vi kan forholde os til den.

Det er positivt.

Publiceret: 25. November 2017 10:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område

Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt