Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Integrationsprojekter er nødvendige og sparer penge

Gitte Kjær-Westermann, formand for Integrationsrådet og spidskandidat (R)
Når Nye Borgerlige i denne avis skriver, at Integrationsrådet bør lukkes, fordi integrationsindsatser er spild af penge, tror jeg ikke helt, at Nye Borgerlige har sat sig ind i, hvor lidt Integrationsrådet egentlig koster. Basalt set koster rådet kun bidraget til koordineringen af den frivillige indsats og en meget lille pulje til støtte af frivillige aktiviteter i kommunen - og den indsats er ikke en byrde for skatteborgernes penge, tværtimod, for de frivillige løfter opgaver, der ellers ville tilfalde kommunen.

Jeg kunne også godt tænke mig at vide, hvor Nye Borgerlige har deres idé om, at integrationsindsatserne er fejlslagne? Det vil alle, der rent faktisk ved hvad de taler om, kunne oplyse Nye Borgerlige om, er forkert. Integrationsindsatsen i denne kommune fungerer særdeles godt. Det er derfor, vi hører så lidt til det – ud over den larm, der med jævne mellemrum kommer af forsøget på at blæse en sag ind i noget, der ikke er en sag i.

Hvis Nye Borgerlige gerne vil stoppe asylbehandlingen i Danmark, er de i deres gode ret til at tage det op landspolitisk. Det er ikke noget, der har med kvaliteten af kommunens eller Integrationsrådets arbejde at gøre. Vi kan dog sagtens blive enige om, at vi skal støtte FNs flygtningelejre mere, og helst skulle vi søge at finde en international løsning på flygtningeproblemet. Men det er ikke et enten-eller. Vi har i Danmark en stærk og historisk tradition for at yde hjælp til flygtninge. Det er meget dansk, og en danskhed, vi altid har været stolte af, fx under 2. Verdenskrig. Det er en danskhed, vi skal bevare og ikke erstatte med kold kynisme.

Publiceret: 06. September 2017 11:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere