Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Indsatsen på misbrugsområdet skal styrkes

Tommy Wedel, kandidat til KB (V)

Det glæder mig, at besparelsesforslaget på misbrugsbehandling er ændret efter blandt andet pres fra Venstre.

Lyngby-Taarbæk Kommune er den kommune i landet, hvor borgerne drikker mest i forhold til indbyggertallet. Således opstår der også mange misbrugere i alle aldre.

Kommunens fokus skal være behandling, der virker, og derfor er det afgørende, at vi løbende følger nyigangsatte initiativer, så vi sikrer, at de tiltænkte resultater skabes.

At styrke fokus ved at ansætte fire nye medarbejdere kan være godt for nogle, hvor et lokalt målrettet forløb kan løse deres misbrug .

For andre kan der være brug for et internat-behandlingsforløb for at komme ud af misbruget.

Begge dele skal være muligt. Det er vigtigt at have borgeren i fokus og finde den løsning, der passer bedst til den enkelte.

Jeg håber, socialudvalget vil følge det nye initiativ tæt, så vi effektivt hjælper de borgere, der vil ud af deres misbrug. Hvis dette initiativ ikke har den ønskede effekt, skal vi havde modet til at ændre det.

Misbrugsbehandling skal ikke handle om penge, men om den behandling, der virker, så misbrugeren, der har viljen, kan komme ud af misbruget og tilbage til familien, til jobbet, til den gode tilværelse.

En familie, der går i opløsning på grund af misbrug, er utrolig kostbar for kommunen, så lad os skabe tilbud, der virker for den enkelte.

Publiceret: 16. Juni 2017 16:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere