Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Indflydelse? Ikke for enhver pris!

Søren P. Rasmussen, Kommunalbestyrelsesmedlem for Venstre

Når prisen for indflydelse er lig med en masse meningsløse besparelser, som kunne være undgået, så vælger Venstre og DF ikke at være med. Også selv om det betyder, at man er ”lukket ude i kulden” af flere af de andre partier. Vi sidder ikke i kommunalbestyrelsen for at være bonkammerater med de andre parti kollegaer, men for at repræsentere vælgerne og det de ønsker.

Denne gang har prisen for indflydelse været for høj og derfor valgte vi at fremlægge vores eget budget, som vi kunne have ønsket større opbakning til. Vi har nemlig håndteret det meget omtalte omprioriteringsbidrag anderledes end alle de partier, der stod bag det vedtagne budget. Vi syntes det er meget pessimistisk at budgettere med 0 kr. retur når vi allerede nu ved, at vi næste år får 19 ud af 25 mio. kr. retur. Dertil kommer midler fra værdighedsmilliarden og satspuljer, som samlet kan betyde, at vi har flere penge at gøre godt med i forhold til kerneydelser i 2016 end vi havde i 2015.

Men det er klart, budgetterer man med, at man ikke får en krone tilbage – og vælger man samtidig at bruge 163 mio. kr. på en renovering af Rådhuset, så mangler der penge i kassen. Vi regner dog, ligesom mange andre kommuner rundt om i landet med, at vi får en del af omprioriteringsbidraget tilbage. Så lad os da ikke tage sorgerne på forskud, men vente til KL og regeringen har haft forhandlingerne.

Det er for øvrigt ikke et nyt fænomen, at regeringen henter penge ind fra kommunerne. Det gjorde de også under den sidste regering, hvor Lyngby-Taarbæk var hårdt ramt.

Både Liberal Alliance, De Konservative, Dansk Folkeparti og Venstre i Folketinget står bag aftalen om, at vi fra skal finde 1% af budgettet årligt til omprioritering. Vi burde således her i kommunen stå sammen og sende et signal til vores partier om, at vi bestemt regner med at få en del af pengene retur. Ved at budgettere med 0 kr. retur sender vi et signal om, at vi sagtens kan finde pengene og undvære dem. Og dette er vel langt fra tilfældet?

Det er således ikke et spørgsmål om, hvorvidt vi vil tage ansvar eller ej. Vi byder ind, vi kommer med forslag, og vi er villige til at tage vores del af ansvaret. Men vi vil ikke være med til massive besparelser, som måske viser sig slet ikke at have været nødvendige. Og vi syntes ikke tiden er inde lige nu til store og dyre projekter som en Rådhus renovering til 163 mio. kr.

Publiceret: 08. December 2015 11:50

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere