Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Ikke moské og koranskole i villakvarter

Anette Skafte (DF),

lokalformand, kandidat til KV17

Hvorfor bliver man ved med at give de tre muslimske indvandreforeninger, som driver moské og koranskole på S.Willumsensvej 12, et særhensyn, når flere naboer igennem de sidste 4-5 år til stadighed har klaget over de aktiviteter, trafik kaos og utryghed, det medfører.?

Det er ret store gener, som de dagligt må leve med på den smalle lukkede villavej, hvor de har købt deres ejendom, fordi de mente at Lundtofte var et trygt og dejligt sted for deres børn at vokse op og gå i skole.

Jeg har igennem de sidste 4-5 år forsøgt at råbe politikerne op, for at få lukket denne moske og koranskole. Kommunens skatteborgere skal ikke betale for hverken Moske med fredagsbøn, eller koranskole.

Jeg mener, kommunen fører sig selv og villaejerne bag lyset, hvis man ikke lytter til de problemstillinger, det giver.

Jeg har sammen med flere af naboerne tilbage i april 2017 afholdt møde med borgmesteren og forvaltningen, så naboerne med egne ord kunne fortælle om deres bekymringer og måske finde en løsning.

Efterfølgende havde borgmesteren et møde med foreningerne, hvor de blev forelagt naboernes klager, og hvor man indskærpede med løftet pegefinger, at reglerne for anvendelse af huset og hensynet til naboerne, parkeringsregler samt aktiviteter skulle overholdes.

Godt en uge efter den løftede pegefinger var intet forandret, og i tiden efter opleves stadig voldsom aktivitet hvor vejen er pakket med biler og mennesker både dag og aften. Uagtet at det ikke er tilladt, er der en ung mand der dagligt overnatter i ejendommen, der er bønnemøder hver aften som naboerne er tvangsindlagt til at lytte til i deres egen have.

Desuden har foreningerne også afholdt bønnemøder med natlige fester i en hel måned under Ramadan uagtet, at de ”kun” betaler for 10 minutters bøn om fredagen.

Endnu engang afholdes der et møde med de tre foreninger, hvor man endelig erstatter den løftede pegefinger med strammere regler for brugen af huset, således at fredagsbønnen begrænses fra 1. september til kun at måtte omfatte medlemmer af foreningerne, og at bønnen afvikles i tidsrummet 12.30 -13.00 i vinterhalvåret og 13.30 - 14.00 i sommerhalvåret. Samtidig understregedes det, at der ikke kan overnattes i huset.

Derudover indskærpedes det, at de almindelige normer for godt naboskab, herunder hensynsfuld og tryghedsfremmende adfærd samt de regler for lovlig parkering skal overholdes.

Desuden er det nu kun formanden for hver enkelt forening, der har en nøgle.

Kommunen har oplyst, at de vil følge aftalen tæt, herunder tilsyn med aktiviteterne i huset – og aftalen evalueres efter et halvt år.

Hvordan har kommunen tænkt sig at føre dette tilsyn?

Hvad er konsekvensen, hvis foreningerne ikke overholder de ret almindelige normer og regler, som er givet?

Publiceret: 03. August 2017 07:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere