Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: I tid med åbenlys handel med stoffer er den forebyggende indsats, SFO'er og fritidsklubber er på grænsen til at lukke

Peter Winding, fællestillidsrepræsentant i Lyngby-Taarbæk Kommune
Man kan ikke blive andet end glad, når man læser, at økonomiudvalget har budgetteret med flere penge til børne- og ungeområdet i vores kommune. Hele 2,5 millioner kromer til dagtilbudsområdet.

Hvis man omregner det i udgiften til ansatte, kan man købe knap syv fuldtidspædagoger for de penge, til fordeling blandt cirka 40 institutioner. Så det er, hvad borgerne får, hvis ellers pengene går til opnormering. Det er således ganske let at få armene ned igen.

Ved nærmere gennemsyn af nærværende budget viser det sig også, at man ikke fremskriver lønnen med prisudviklingen. Det vil så sige, at de nævnte syv pædagoger alligevel ikke kan købes, fordi der ikke er nutids-penge til at aflønne dem.

Det samme gælder ungeindsatsen. Der gives penge til en forebyggende indsats. Sagen er den, at de eksisterende forebyggende indsatser, herunder SFO’er og fritidsklubber, er fuldkommen udsultede og ved grænsen til at lukke på grund af dårlig normering og økonomi. SSP-gadeteam er samtidig på arbejde uden overenskomst i aftentimerne. I en tid hvor der åbenlyst sælges stoffer på hovedgaden og andre steder.

Så når nu vi står ved valgstederne, hvem skal vi så stemme påfor at få reel genopretning i stedet for en pseudo-lapning af et hul, som er ved være uansvarligt stort?

Publiceret: 12. November 2017 11:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område

Valget netop nu