Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: I Lyngby-Taarbæk skal de unge stemme

Helena Brandt Jensen, distriktssekretær SFU Nordkøbenhavn

Jeg sidder på Lyngby Hovedgade med mine venner over en kop kaffe. Snakken går på at fylde 18 år, da de fleste af os netop er ’trådt ind i de voksnes rækker’, eller snart gør det.

Vi snakker om at kunne gå i byen og køre i bil uden ledsager, men da snakken falder på at stemme til kommunalvalget, bliver flokken stille.

Jeg glæder mig til at bruge min demokratiske ret til at stemme, og ærgrer mig over, at jeg først kan sætte mit kryds ved næste valg.

Dog bidrager mine venner, der kan stemme ved dette kommunalvalg, til statistikken, der viser, at vi unge ikke stemmer.

Faktisk er det kun cirka 70 procent af unge på 18 år, der stemmer, og af dem, der er 1-3 år ældre, er det kun 57,6 procent der gør det.

Lyngby-Taarbæk Kommune skal ikke bidrage til den sørgelige statistik. Vi skal være den kommune, der formår at få alle unge til at stemme.

Det gør vi med oplysning. Den oplysning skal foregå ude på uddannelsesinstitutionerne. Sæt et modul af til snak om det kommende valg, lav en politisk markedsplads i kantinen, hæng plakater op ude på skolerne, lav videoer til de sociale medier, afhold arrangementer i de kommunale lokaler med efterfølgende mad og øl, opret brevafstemning på uddannelsesinstitutionerne en uge før valget.

Mulighederne er uendelige! Det handler om at tage initiativ og ansvar.

Og til de unge derude: tag bussen, sæt dig op på cyklen eller kør med dine venner eller forældre ud til det nærmeste valgsted. For det er vigtigt at stemme, for hvis du ikke stemmer, bliver du ikke hørt, og ved ikke at stemme, bliver vi unges kampe og problemstillinger glemt og ikke prioriteret.

Så se nu bare at tage ud og sæt det kryds, ikke bare for min skyld, men for din egen.

Publiceret: 07. Oktober 2017 15:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt