Kommunalvalg 2017
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Hvor stor en “sporvogn” kan man sluge?

Torben Pedersen, Bernhard Olsens Vej 32, Virum
Det virker bizart at møde sit store idol Karsten Hønge og så opdage, at han totalt har skiftet holdning og stil.

Når Karsten Hønge blev mit store idol, hænger det sammen med, at han i Anne Baastrups fravær og som substitut for hende, symboliserede en tiltrængt fornyelse på Borgen. Det var ikke bare, at blive ’pisket på plads’ af partiformand Anette Wilhelmsen, da han dukkede op på arenaen i januar 2014!

Nej! Karsten var Karsten, han havde sin meninger og principper og “kameler kunne blive for store til, at han ville sluge dem”! Karsten var tydeligvis en mand, der dengang udviste “trang og evne til selvstændig og logisk tænkning”, lige noget jeg sætter pris på.

Jeg var derfor spændt på at møde mit store idol, der havde vist mod og handlekraft til at sige partiformanden imod.

Ingen skulle diktere hvad ’vikaren fra Helvede’ skulle mene og sige! Har han fortsat det samme mod og kampvilje? Eller var han efterhånden en blevet en rigtig ’kamel-sluger’? Jeg havde selvfølgelig forberedt mig godt til det store møde med mit idol!

Ret hurtigt gik det op for mig, at det ikke var den gamle, gode Karsten, der var mødt på Lyngby Rådhus 14. november. Udseendet passede godt nok, men holdningerne og principperne var ikke længere det, jeg værdsatte. Nu talte Karsten om udvikling, vækst, kæmpeinvesteringer i Ring 3, velstand, øget fremkommelighed etc. etc. og causerede ivrigt om “rosinboller som han pillede rosiner ud af”, så man snart troede, at han var gået over i bageribranchen.

Jeg havde glædet mig til at stille ham et spørgsmål relateret til hans markante holdning til ’kamelers størrelse’, hvis de skulle kunne sluges, om han tilsvarende havde en holdning til ’sporvognes størrelse’, hvis han skulle sluge dem? Det var imidlertid umuligt at trænge igennem hans talestrøm om hans mange rosiner, og til sidst sluttede mødet, uden jeg fik svar på mit yderst relevante spørgsmål.

Et spørgsmål, som dukkede op i mine tanker, var hvad, der havde ændret Karsten Hønges tanke- og begrebsverden. Hvor var idealisten henne, idealisten, der stillede sig op på barrikaderne? Var det virkeligt et møde arrangeret af SF, hvor både Karsten Hønge og Sigurd Agersnap lige pludseligt begyndte at plædere for vækst, investorer og milliard-investeringer, som ville få ’Loop-City’ til at blomstre, og vi ville alle nyde godt af den velstand, de mange investeringer ville bringe med sig! Jeg har altid opfattet SF som et parti, der med alle midler bekæmpede “stor-kapitalen”, men nu gik de lige pludselig i front for at hjælpe byggespekulanter af den værste slags til at få knaldet så meget og højt byggeri op som muligt på så få kvadratmeter som muligt, uanset om kommunens ’farve’ ville skifte fra grøn til trist grå! At se SF gå arm i arm med storkapitalen og byggespekulanter var chokerende. Ydermere latterliggjorde SF den borgerlige fløj ved at fortælle, at de var imod udvikling, imod fremskridt, hvor især Karsten Hønge var enorm dygtig til at manipulere med ordene, så modpartens argumenter blev fremlagt totalt meningsforstyrret. Jo! Der er så sandeligt sket ændringer i SF’s holdninger.

Et lyspunkt var, da en dame bad om mikrofonen, hvor hun fortalte, at nu havde hun stemt på SF hele sit liv, men nu krummede hun tæer og kunne slet ikke se sig fortsat støtte partiet, hun havde brændt for hele livet. Hun fortalte, at hun kraftigt overvejede at stemme borgerligt fremover, for SF kunne hun jo ikke bruge til noget!

Publiceret: 20. November 2017 07:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt