Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Hvor gemmer borgmesteren sig?

Ole Holtz-Nielsen, Askevænget 13, Virum

Der har været flere indlæg omkring Letbanen i DGO, især fra modstandere af projektet.

Det synes imidlertid at være en stor misforståelse omkring, hvem der repræsenterer Lyngby-Taarbæk Kommune i projektet. Bl.a. tidligere bestyrelsesmedlem i LA, Jørgen Abrahamsen og her sidst Lisa Westh Jørgensen henvender sig til Søren P. Rasmussen bl.a. med bebrejdelse om manglende dialog omkring projektet.

Hvornår hører vi noget fra kommunens repræsentant, som er borgmester Sofia Osmani (K)?

Netop Letbanen var et vigtigt tema for de konservative op til sidste kommunalvalg, så hvorfor nu denne tavshed fra kommunens repræsentant i projektet?

Hvordan sikrer Sofia Osmani, at hun varetager borgernes interesse frem for sit eget partis modvilje mod projektet? Hvad gør Sofia Osmani for at få den for kommunens borgere bedste løsning?

Kommentar fra borgmesteren:

Som borgmester repræsenterer jeg flertallet i kommunalbestyrelsen - og så længe flertallet ønsker en letbane, er det mit job at sikre, at flertallets beslutning føres bedst muligt ud i livet - også selv om jeg personligt finder beslutning uhensigtsmæssig.

Som konservativ har jeg fortsat et ønske om, at flertallet ændrer mening og skrinlægger den uforholdsmæssigt dyre skinnebårne løsning, der med køreledninger vil skære igennem byen til gene for borgere og øvrige trafikanter.

De to roller er jeg imidlertid fuldt ud i stand til at skille ad.

Jeg tror ikke, der er nogen i kommunalbestyrelsen - eller i de øvrige kommuner i projektet - der er i tvivl om, hvad jeg mener om letbanen, men der er heller ingen, der kan være i tvivl om, at jeg kender rollen som borgmester og dermed i forhold til borgmesterjobbet loyalt arbejder for det politiske mandat, min kommunalbestyrelse har udstyret mig  med.

Når sagen behandles i kommunalbestyrelsen, stemmer jeg i salen som konservativ og arbejder loyalt for den politik, jeg gik til valg på.

For eksempel har jeg i kommunalbestyrelsessalen sammen med den øvrige konservative gruppe og Liberal Alliance stemt for en folkeafstemning omletbanen og imod de beslutninger, der bringer letbanen tættere på.

Men når mødet slutter, og et flertal har besluttet at gå en anden vej, ja, så er det den beslutning, jeg som borgmester er sendt i byen med. Sådan er de demokratiske spilleregler, og det har jeg stor respekt for.

Så hvad gør jeg for at sikre flertallets interesser? Svaret er simpelt: Præcis det, flertallet i kommunalbestyrelsen beder mig om.

Sofia Osmani

Borgmester (C)

Publiceret: 15. Februar 2016 08:45
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt