Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Hvor er måltallene for handicappedes beskæftigelse?

Arne Christensen, kandidat til KB (SF)

Vi har for nyligt i DGO kunnet læse, at der er en næsten historisk lav ledighed, hvilket er godt for alle, inklusive kommunen. Kommunens beskæftigelses- og integrationsudvalg har gjort en stor indsats for at fremme beskæftigelsen, men hvad med beskæftigelsen for handicappede?

Det går godt i Lyngby-Taarbæk, hvilket vi blandt andet kan takke beskæftigelses- og integrationsudvalget samt medarbejderne i jobcenteret for. Det er vigtigt, at der arbejdes med målsætninger i forhold til de mange grupper af ledige. Men hvorfor har beskæftigelsesplanen ingen omtale af, hvor mange handicappede, der er ledige? Hvorfor er der ingen måltal for indsatsen i forhold til at fremme beskæftigelsen for handicappede?

Handicappede er den gruppe af ledige, som har de største vanskeligheder med at komme i arbejde, og det undrer mig derfor meget, at der ikke er måltal for den gruppe.

I forbindelse med reform af fleksjob og førtidspension blev det kraftigt understreget, at alle skal arbejde. Også borgere med handicap, som tidligere fik tilkendt førtidspension. Der er visiteret borgere til fleksjob på grund af nedsat arbejdsevne.

Jeg efterlyser måltal for, at ledige fleksjobbere kommer i arbejde. Hvor mange er visiteret til ressourceforløb, hvor længe skal disse forløb vare, og hvor mange borgere skal i beskæftigelse efter et eller flere ressourceforløb? Hvor er måltallene for denne gruppe?

Uddannelse er med til at fremme beskæftigelse, og det gælder i særlig grad handicappede, og vi ved, at revalidering er den indsats, der bedst bidrager til handicappedes beskæftigelse. I hvor høj grad anvendes revalidering i indsatsen, og hvad er målsætningen på dette område? Jeg vil prioritere revalideringsindsatsen for alle borgere, da det på den lange bane betaler sig at investere i mennesker.

De politiske målsætninger er klare. Alle skal bidrage, også borgere med handicap. Men borgere med handicap kræver ofte en særlig indsats fra kommunens side såvel i forhold til uddannelse som til at opnå beskæftigelse, og derfor skal kommunen selvfølgelig også have måltal for handicappedes beskæftigelse.

Publiceret: 15. Juni 2017 17:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt