Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Hvad er det nu lige, den demokratiske samtale er?

Gitte Kjær-Westermann, spidskandidat til KB (R)

Anette Skafte og Jette Grubbe efterlyser: Vær mod andre, som du ønsker at andre skal være mod dig.

Her rammer I faktisk præcist formålet med mødet om debattonen, som borgmesteren for nyligt indkaldte til. Jeg er ret glad for, at vi er enige.

Men jeg er nødt til at spørge, er det nu også det, I selv gør? Et hurtigt blik på læserbreve, I har skrevet igennem bare den sidste måned, udløser spørgsmålet:

Ønsker I virkelig, at det andre gør mod jer, er:

- at løbe til DGO med forvrængede billeder af, hvad der er talt om og foregået på møder, I har deltaget i (seneste læserbreve)?

- at beskylde jer for at latterliggøre andre (læserbrev af 10.maj)?

- at kalde jer krysteragtige, og anklage jer for at have skyklapper på, og ikke at være voksne, ansvarlige mennesker (læserbrev af 21.april)?

Jeg tror oprigtigt talt, at borgerne er trætte af den slags. Jeg tror, borgerne godt kunne tænke sig at se mindre mudderkastning og mere samarbejde mellem politikerne, også i en valgkamp. Det er vel i øvrigt også det, der er grundtanken med demokratiet og ytringsfriheden, helt tilbage til dets danske grundlæggere. For eksempel Hal Kock, som er fader til den demokratiske samtale herhjemme, siger:

”Demokrati bygger på samtale, forhandling, gensidig respekt og forståelse som medfører beslutninger, der er i helhedens interesse”.

Man kan sige, at det blot er det, vi har forsøgt at italesætte overfor hinanden i initiativet omkring debattonen.

Så Anette og Jette, helt enig: vær mod andre, som I ønsker, at andre skal være mod jer! Og helt enig, sidste valgkamp var hård, især overfor Søren P. Netop derfor bør vi lære af det og undgå, at denne valgkamp bliver ligesådan.

Publiceret: 19. Maj 2017 15:30

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere