Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Hellere forebygge forbrydelser end bruge ressourcer på opklaring heraf

Ole Holtz-Nielsen, kandidat til KB (V)
Langt fra den virkelige verden har nogle EU-ansatte besluttet, at vi i Danmark ikke længere må vogte ved den dansk-tyske grænse. Der tilbydes i øvrigt ingen anden bevogtningshjælp fra EU, blot et forbud mod selv at gøre det.

Det har imidlertid været en rigtig god beslutning at bevogte den danske grænse mod Tyskland, idet knap 3.000 er blevet afvist. Det vil sige 3.000 fremmede, som intet havde at gøre i Danmark, fik vi afvist ved grænsen og kom ikke ind i Danmark.

Med den øgede terror vi desværre ser rundt omkring i Europa, er der endnu en god grund til bevogtningen ved Danmarks grænser. Om vi afviser potentielle terrorister er svært at afgøre. Det er også svært at vide, om vi med grænsebevogtningen afskrækker mulige terrorister fra at udøve deres hæslige foretagende i Danmark. Men alt andet lige må grænsekontrollen virke præventivt.

Det er bedre at forebygge forbrydelser og stoppe kriminelle ved grænsen end efterfølgende at skulle bruge ressourcer på at opklare forbrydelser. Ikke kun økonomisk, men også i høj grad for de mulige ofre, som kriminalitet går ud over.

Publiceret: 13. September 2017 13:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere