Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Grænsekontrollen skaber lokal utryghed

Gitte Kjær-Westermann, spidskandidat til KB (R),
Sofie Carsten Nielsen, MF (R)
Vi kender alle talesproget ”julen varer længe, koster mange penge”. Det samme kan man sige om grænsekontrollen. Den har været længe, snart 1 ½ år. Og den er stjernedyr. Helt præcist 755.000 timer eller 525 årsværk har det kostet politiet i 2016-17. Det betyder mindre politi i kommunerne!

Nok er julen dyr, men i det mindste følger der gaver med. Desværre er det ikke sådan med grænsekontrollen. Fra 7. oktober skal alle personer, der rejser ind og ud af Schengen, systematisk kontrolleres i Københavns lufthavn. Det betyder endnu mere grænsekontrol. I en tid, hvor også bandekonflikten i København sluger ressourcer, så er ”gaven” til det lokale politi i fx Lyngby-Taarbæk, at de bliver tvunget til at bruge markant mindre tid på opklaring og forebyggelse.

Tallene taler for sig selv; Imens politiet kontrollerer turister ved grænsen og lufthavnen, har Nordsjællands Politi fra 2014-16 brugt 46% mindre tid per røveri og 59% mindre tid per sædelighedsforbrydelse. En helt forkert prioritering af politiets tid og borgernes retsfølelse, synes vi.

Når kø-kiggeriet ved grænsen forhåbentligt en dag er afskaffet, så ved vi godt, hvad vi ønsker, at pengene skal bruges til. Sagsbunkerne skal nedbringes, så borgerne i Lyngby-Taarbæk oplever deres sager grundigt behandlet af politiet. Og så skal det forebyggende arbejde opprioriteres, for eksmepel SSP samarbejdet. SSP står for Skole, Sociale myndigheder og Politi, hvor politiet indgår i vigtigt forebyggende arbejde med skoler i forhold til børn, der risikerer at ende i kriminalitet. Desværre mangler P"et i stigende grad på grund af politiets manglende ressourcer. Det er ærgerligt. For SSP samarbejdet bidrager blandt andet til at kappe bandernes rekruttering af nye medlemmer. I det Radikale vil vi have mere fokus på at forhindre brandene i overhovedet at opstå, fremfor at satse alt på at slukke flammerne, når branden først er brudt ud, og bandekrigene raser i landets storbyer.

Vores budskab er klart: Lad politiet vurdere, hvor de bedst bruger deres ressourcer. Lad os lytte til faglighed fremfor symbolpolitik. Lad ressourcerne komme tilbage til politiets arbejde i lokalområderne. For det er her, trygheden og mulighederne for forebyggelse ligger. Og drop den dyre gaveløse grænsekontrol.

Publiceret: 07. September 2017 13:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere