Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Giver letbanen trafikalt kaos i de næste 100 år?

Torben Pedersen, Bernhard Olsensvej 32, Virum

Kære Simon og Søren, kære venner,

Har flertallet i kommunalbestyrelsen gennemtænkt, hvad det vil betyde for trafikafviklingen i/gennem Lyngby, hvis letbanen bliver en realitet? Vi har i hvert fald ikke set nogen reelle tegn herpå.

I refereres for at sige, at I både “har været hos transportministeren og letbaneselskabet”. “Det er bare ikke os, der bestemmer”. Passer dette? Og har I gjort, hvad der er muligt? Næppe.

Lad os netop se på linieføringen for letbanen gennem det centrale Lyngby. Hvor mange reelle alternative forslag til linieføringen er kommunalbestyrelsen blevet præsenteret for? Svaret er øjensynligt ingen.

Hvad har I overhovedet modtaget af relevant materiale forud for jeres stillingtagen med hensyn til linieføringen for eksempel alternative linieføringer? Har I overhovedet efterlyst alternative forslag til linieføringen, eller har I bare “labbet i jer”, hvad letbaneselskabet har præsenteret jer for? Hvad har jeres forvaltning bidraget med af kommentarer efter at have gennemgået Letbaneselskabets materiale? Hvad har forvaltningens anbefalinger været, med hensyn til om fremlagte løsninger var tilfredsstillende/brugbare eller måtte afvises som ikke-acceptable? Vi har en forventning om, at forvaltningen ikke bevidstløst “blå-stempler” løsningsforslag, som professionelle trafikplanlæggere betegner som ikke-brugbare.

Det fremlagte projekt placerer letbanen i Lyngby Centrum som en hund i et spil kegler. Hvordan kan det gå så galt?

Det vides, at der har været fremlagt alternative mulige linieføringer især til passagen af Lyngby Centrum, noget som I burde være de første til at vide. Har Letbaneselskabet fremlagt disse forslag overfor Lyngby-Taarbæk Kommune, og hvad har reaktionen herfra været? I benægtende fald, hvorfor ikke? Letbaneselskabet er eller nærmere burde være et serviceorgan for Ringby-kommunerne, hvor det står den enkelte kommune frit for i tide at fremsætte kritik af og eventuelt forkaste fremlagte forslag.

Politikerne skylder borgerne en detaljeret redegørelse for sagsforløbet omkring linieføringen gennem det centrale Lyngby. Fortsættes med Letbaneselskabets linieføring vil Lyngby ende med trafikalt kaos de næste 100-150 år.

Publiceret: 06. April 2017 10:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt