Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Fortsat grønt Hjortekær

Mette Schmidt Olsen (K), på vegne af den konservative gruppe i kommunalbestyrelsen

Camilla Alfthan skriver i et læserbrev, at hun er bekymret for det grønne guld, der er tilbage i Hjortekær. Det kan vi godt forstå. Byggelysten har i årevis været stor og appetitten betydelig, når blikket faldt på netop Dyrehavegaards marker.

I den Konservative gruppe på Rådhuset har vi ikke ønsket at ofre grønne områder på udviklingens alter - men I et demokrati er det flertallet, der bestemmer. Og flertallet har ønsket øget byggeri.

Fremfor at begræde byggeriet vil vi derfor glæde os over to ting.

For det første, at det er netop Novozymes, der bygger. En virksomhed, der bidrager med både skatteindtægter og et stort engagement i vores folkeskoler i kraft af blandt andet et topmoderne biologisk læringscenter til gavn for skolebørn.

For det andet, at størstedelen af området forbliver grønt.

Med aftalen om at sælge jorden ved Trongårdsskolen/Klampenborgvej og stykket til Novozymes ved motorvejen fulgte nemlig også en aftale, der låser det resterende grønne område de næste cirka 20 år.

Det er en aftale, vi er glade for - for den betyder, at et eventuelt nyt flertal på rådhuset ikke bare kan bygge videre og æde markerne bid for bid. I stedet opretholdes resten af området som grønt rekreativt område - fri for byggeri. Og står det til os, er fortsat markdrift og hestehold den helt rette måde at opretholde områdets rekreative værdier.

Byggeriet i området er dermed ikke begyndelsen på enden for de grønne områder. Tværtimod er restområdet nu sikret, og tidligere planer om fuld udbygning af området er sendt langt ud i fremtiden.

Men hvad så med trafikken? Novozymes eller ej, så stiger antallet af biler i området. Derfor er der afsat over 100 mio. til trafiktiltag og adgangsveje i området - penge, der kommer fra salget til Novozymes. En investering, der havde været tiltrængt. også uden de aktuelle byggerier - men som vi næppe havde haft råd til.

Salget til H.C Ørsted gymnasiet og udbud til boligbyggeri er som sagt en del af den samlede aftale. Igen er det værd at fokusere på fordelene: Vores egne unge får bedre uddannelsesmuligheder, ældre får mulighed for at udskifte villaen med et rækkehus uden at skulle flytte væk fra Hjortekær - og så betyder flere boliger flere børn til Trongårdsskolen, der netop i disse år oplever faldende børnetal.

Publiceret: 17. Februar 2017 11:45

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere