Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Forskellen på borgmestre

Morten Binns, kandidat til KB (V)
Nedenstående er en autentisk beretning og en af mange mulige årsager til, at Lyngby-Taarbæk Kommune er raslet hele 53 pladser ned af DI’s erhvervsklima undersøgelse, siden Søren P Rasmussen sad i borgmesterstolen.

Da jeg første gang ville etablere virksomhed, undersøgte jeg igennem et halvt år alle muligheder i Lyngby-Taarbæk. Forgæves.

Lørdag 31. december 2011 sendte jeg som et sidste forsøg på at grundlægge virksomhed i min hjemkommune en mail til daværende Venstre-borgmester, Søren P. Rasmussen. Havde han mon en idé?

Stor var min overraskelse, da han to dage senere klokken 8.15 om morgenen ringede mig op.

Hans opkald førte til et møde og efterfølgende - med hans engagerede opbakning – en rejse rundt til eventuelle muligheder. Desværre kunne selv en driftig borgmester ikke fremtrylle lavere lokaleleje, men han kæmpede bravt for min virksomhed, der grundet det endelige hjemsted kom til at hedde Gladsaxe CrossFit.

Helt samme imødekommenhed var svær at spore hos vores konservative borgmester, da jeg nogle år senere atter jagtede drømmen om at stifte CrossFit-virksomhed i Lyngby-Taarbæk.

Læs nedenfor min henvendelse og borgmesterens svar:

Vedr.: Lokaler til CrossFit i Lyngby-Taarbæk

Kære Sofia Osmani og Anne Jeremiassen

Som ejer af Gladsaxe CrossFit og veteran med tre udsendelser bag mig skriver jeg til netop jer, da jeg har et forslag, som forhåbentlig kunne blive til gensidig gavn for både kommunens borgere og mig selv.

For fem år siden så jeg lyset i verdens hurtigst voksende sportsgren, CrossFit. Dengang var der i Danmark 21 CrossFit-steder, i dag er der omkring 70. Flere gange om ugen drog jeg til de gamle slagterihaller i København for at udøve denne ædle sport, og på et tidspunkt tænkte jeg: Hvorfor ikke etablere et sted lidt tættere på min bopæl i Lyngby eller min arbejdsplads hos dengang Falck i Gladsaxe, og min højeste prioritet var selvfølgelig den kommune, som jeg i mit 40-årige liv ikke har været til at drive ud af.

Igennem 8 måneder undersøgte jeg alle muligheder. Jeg var i kontakt med Freja Ejendomme om den gamle politistation og Plantedirektoratets bygninger i Sorgenfri. Jeg har undersøgt hver en lager- og produktionshal, og jeg rendte kommunens medarbejdere på dørene med spørgsmål til gymnastiksalene på det tidligere Lyngby Gymnasium o.s.v. o.s.v.

Til sidst måtte jeg kaste håndklædet i ringen og endte med at leje lokaler i Gladsaxe, hvor vi er meget glade for at være. Desværre er vi blevet opsagt pr. 31/12-15, da British-American’s lokaler i Tobaksbyen nu er solgt og skal rives ned til januar.

I jagten på et nyt sted har jeg endnu en gang taget turen rundt til alle mulige og umulige steder i Lyngby-Taarbæk, og især ét sted har nogen måske bemærket, at jeg har ”lusket” rundt og kigget ind ad vinduerne, nemlig det tidligere landbrugsmuseum på Kongevejen. Jeg er også stødt på flere forskellige bud på, hvilke planer Kommunen har – eller ikke har - med bygningerne. Enslydende er dog meldinger om, at der ikke er varme eller andre installationer i bygningerne.

Alligevel er jeg interesseret i at leje dem som beset, permanent eller tidsbegrænset, hvis der kan opnås tilladelse til, at vi selv installerer varme og brusekabiner, da jeg gætter på, at der oprindeligt har været eller stadig er toiletter, vand og afløb.

Gladsaxe CrossFit, som med adresse i LTK vil blive omdøbt til ”Kings Cross”, har mange veteraner blandt medlemmerne. Men vi har også alle mulige andre, som bare bekræfter min hårdnakkede påstand om, at CrossFit kan dyrkes af alle uanset køn, alder og fysisk form. Vores ældste medlem er 74 år og det yngste er seks år.

20 % af vores medlemmer er børn, og dem har vi endda ikke gjort noget aktivt for at ”få fat i”. Det startede med, at et af vores voksne medlemmer spurgte, om hun måtte bruge vores lokaler til at undervise sine egne børn og et par af deres kammerater, og siden er det gået fra mund til mund, så vi nu er nødt til at udvide vores to ugentlige juniorhold til fire.

Derudover har vi på andet år Gladsaxe Gymnasium blandt vores ”kunder”, lige som kommunen flere gange har brugt os som konsulenter, senest i forbindelse med et sommerferie-projekt for utilpassede unge i Værebroparken.

I støbeskeen har vi fra 2016 et projekt (hvis vi ellers har lokaler), hvor en snart pensioneret ambulanceredder i Falck, som har stor erfaring med utilpassede unge, er primus motor for et boksehold.

I det seneste år har jeg sammen med to andre veteraner bosiddende i LTK, Peter P, der er aktiv i Den Kgl. Livgarde, og Brian Thastrup, indsatsleder i Falck, arbejdet på et tilbud til psykisk og fysisk skadede veteraner.

Det er ingen hemmelighed, at jeg selv har døjet med følgevirkninger efter udsendelser til især Bosnien og Irak. Mine oplevelser har givet inspiration til Teater Grobs anmelderroste ”Hjem kære Hjem” med Thomas Levin i hovedrollen, men i 2009 måtte jeg også erkende, at den alvorligste følge for mit vedkommende var et destruktivt forbrug af alkohol. Derfor besluttede jeg dengang at erstatte alkohol med motion – uden at jeg på nogen måde er hellig eller fordømmende i forhold til mine omgivelser. Alt i alt kan jeg med sikkerhed sige, at CrossFit og sund kost blev min redning, og derfor er jeg stærkt optaget af at forsøge at hjælpe andre ad samme vej.

Inden jeg blev ambulancebehandler, har jeg bl.a. arbejdet som pædagogmedhjælper på Sorgenfriskolen og imellem mine udsendelser som ufaglært medarbejder på de psykiatriske botilbud Slotsvænget, Dronninghus (Rudersdal Kommune), Nybrogaard og Ringbo i Bagsværd.

I Gladsaxe CrossFit fejrer vi hvert år veterandagen 5. september. I år havde vi sammensat en WOD (workout of the day), som vi udførte til ære for Danmarks Udsendte (efter vi havde været til LTK’s arrangement, selvfølgelig) kl. 16, og så var der fest bagefter med grill og øl. Alle betalte for at deltage, og sammen med indtægter fra mad og drikke blev indtægterne ubeskåret doneret til projekt VeteranHaven i Slagelse, som er iværksat af en PTSD-ramt kaptajn i Hæren, René Pamperin, der bruger sine negative oplevelser på at hjælpe både sig selv og andre veteraner-

Hele denne smøre om vores ”fortræffeligheder” skriver jeg selvfølgelig i håbet om, at I kan se fordele ved at få os til Kommunen, og jeg vil gerne supplere med andre tanker, jeg har gjort mig. Vi vil selvfølgelig stille vores veteranfaglige viden til rådighed. Kommunens medarbejdere vil være omfattet af samme rabat-ordninger som andre organisationer og virksomheder. Vi har hele tiden været meget åbne, når områdets institutioner og skoler har kontaktet os for særarrangementer, og det vil vi, så vidt det overhovedet er muligt, fortsat være, o.s.v.

Derudover har jeg tænkt på muligheden for, om der evt. kan indrettes plads i bygningen til medarbejderne i Vej og Park, som angiveligt skal flyttes til grunden?

Jeg håber meget at høre fra jer.

Mange venlige hilsner

Morten Binns

Kære Morten Binns

Tak for din henvendelse af 4. september 2015.

Kommunen kan oplyse, at der stadig ikke er truffet beslutning om den fremtidige anvendelse af Landbrugsmuseumsbygningen på Kongevejen, og at der derfor ikke er konkrete planer om udlejning af denne ejendom pt.

Kommunen referer til brev af 1. september 2015 fra Centerchef Christian Rønn Østeraas.

Kommunen vil samtidigt gerne udtrykke stor respekt, for dit store engagement og ønske om at hjælpe andre borgere.

Venlig hilsen

Sofia Osmani

Borgmester

Publiceret: 10. September 2017 15:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt