Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: For kommunens borgere og ansatte bør service og gode arbejdsforhold prioriteres højest

Niels-Martin Methmann, Hestegangen 7, Kgs. Lyngby

Åbent brev til kommunalbestyrelsen.

Læg driftspladserne for Vej, Park, Kloak og Vand sammen på et sted. Løsningen er enkel og genial, da den opfylder flere påtrængende opgaver på én gang.

Lad os begynde bagfra: Lyngby-Taarbæk Forsyning (LTF) skal flytte fra sin midlertidige administrationsbygning, der blev opført på fredede arealer på dispensation fra lov om fredede arealer. Dispensationen udløber, og det er indlysende, at kommunen må gå forrest for at overholde loven og derfor flytte.

I nogle år har kommunalbestyrelsen været på jagt efter en fælles driftsplads til Vej og Park. Vej skal flytte, fordi Firskovvej skal lægges om, og Park ligger ikke hensigtsmæssigt i Bondebyen.

Sammenlægningen skal ifølge en kommunal pressemeddelelse i 2014 give synergi ved at udnytte mennesker og materiel bedre. De til lejligheden indkøbte grunde ved Kongevejen viste sig efter købet ikke kunne bruges.

Fælles for de fire kommunale serviceses er, at de bruger store maskiner og skaber meget trafik. De skal derfor ikke have til huse i villakvarterer, og LTF's trafik i Hjortekær har længe været en alvorlig belastning for beboerne.

Løsningen er enkel og til at udføre:

Læg den fælles driftsplads i tracéet mellem Helsingørmotorvejen og Lundtoftegårdsvej. Og læg den lige der, hvor der i dag er knallertbane.

Trafik på motorvejen overdøver den støj, driftspladsen kan generere, Lundtoftegårdsvej er bred, og der er ikke beboelse i umiddelbar nærhed. De fire enheder kan udnytte fælles materiel og hjælpe hinanden.

Politikerne vil bruge tracéet til det, de kalder vidensvirksomheder. Det er der åbenbart politisk prestige i. Men for kommunens borgere og ansatte bør service og gode arbejdsforhold prioriteres højest. Og vedligehold af vores veje, parker, kloakker og vandforsyning kræver også ganske meget viden.

Publiceret: 23. Januar 2018 16:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område

Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt