Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Flygtningeindsats med fornuft og fremtid

Dorete Dandanell, kandidat KV17 (SF)
Her i Lyngby-Taarbæk er vi ret gode til at få flygtningene integreret:

Forvaltningen og det lokale erhvervsliv er dygtige til at fremtrylle praktikpladser, træningspladser, fast arbejde. Der skaffes uddannelsespladser, sprogundervisning og der er fundet boliger til flygtningene.

Det er selvfølgelig nemt at sige, at vi er gode til det, når der er kommet færre, end vi troede. Men vi har ”apparatet” til at modtage flere, hvis det skulle være.

Midlet er mere af det samme: flere lokale partnerskaber og praktikpladser, målrettet uddannelse og danskundervisning.

Og vi har et korps af frivillige organisationer og borgere, der yder en formidabel indsats med den daglige integration - lektiehjælp, ledsager til myndigheder, læge, arrangerer fællesspisning og meget mere. Og vi har en forvaltning, der forvalter med både hjerne og hjerte!

Men for at hjælpe de unge flygtninge til at lære andre unge at kende, skal vi arbejde meget mere målrettet på, at de unge flygtninge kan få fritidspas til foreningerne og tage på højskole og efterskole. Og det gælder også de unge danskere, der kan have glæde at et større socialt netværk.

Det kan være dyrt at blive medlem af en forening og med den lave integrationsydelse eller kontanthjælp kan det være helt umuligt at få råd til noget i fritiden. Så vi må finde en måde, hvor de unge kan få råd til at dyrke idræt og andre ting. Måske med en aftale med foreningerne, hvor kommunen kan disponere over x antal pladser, som en del af tilskudsaftalerne med foreningerne? Eller?

Publiceret: 12. November 2017 10:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område

Valget netop nu