Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Flere ledere, når der mangler medarbejdere?

Jette Grube, Kandidat til KB (DF)

Hvad skal man med fine og flotte plejehjem, hvis der ingen ansatte er til at give omsorgen og plejen til vores ældre medborgere? Hvad skal man med flere ledere, når det er folket på gulvet, man mangler?

Hvornår er det, at politikerne i kommunalbestyrelsen fjerner skyklapperne og begynder at agere som voksne, ansvarlige mennesker? Hvornår begynder man at lytte til de ansatte?

Jeg har flere eksempler på, hvordan de ansatte flygter til andre kommuner for at få bedre arbejdsvilkår med et knap så presset arbejdsskema, og hvor deres nærmeste kollega ikke er en vikar.

Ikke fordi, der er noget galt med vikarer, men de udfylder bare ikke stillingen på samme måde som en fastansat.

Jeg ved, jeg gentager mig selv mange gange, men det er åbenbart en nødvendighed, da det er lidt op ad bakke for de respektive medlemmer af kommunalbestyrelsen og nogle af de folk, der sidder i social- og sundhedsudvalget. Skal det virkelig ende med, at de sidste, der er tilbage, er vikarer, fordi de fastansatte er flygtet?

Jeg tager hatten af for de kvinder og mænd, som stadig møder op på deres arbejde enten i hjemmeplejen eller på de fine, nye plejehjem vel vidende, at de efter endt vagt igen skal gå hjem med en knude i maven og følelsen af, at de ikke har slået til i forhold til beboerne, fordi tiden bare ikke er til at yde den optimale omsorg og pleje.

Selv forlod jeg ældreplejen i Lyngby-Taarbæk Kommune i 2010, da man i 2009 havde budgetteret fra konservative med, at man skulle nedlægge 33 stillinger fra hjemmeplejen og plejehjem i 2010 med det resultat, at vi på mit ansættelsessted skulle køre med weekend-bemanding to hverdage om ugen og stadig nå at sørge for, at ens beboere kom til træning, frisør, tandlæge eller andet. Og jeg kan desværre konstatere, at jeg traf det helt rigtige valg dengang, for med de Konservative og Socialdemokratiet tilbage ved roret er der ikke blevet rettet op på det.

Dansk Folkeparti vil ikke bare se på, at vores ældrepleje smuldrer mellem fingrene på os. Vi ønsker, at man begynder at tage hånd om de problemer, der er, og går massivt ind for at forbedre ældreomsorgen her i kommunen. Det er på tide, den bliver opdateret til anno 2017.

Hvad skal der til for at få den optimale pleje? Fra Dansk Folkeparti ønsker vi mere konduite i plejen af de ældre. Det skal ikke være som i dag, svingdørspleje med et rend af forskellige ansatte eller vikarer, som de ældre ikke aner hvem er.

Vi skal tilbage på sporet og yde den service, de ældre har brug og krav på. Det indbefatter også ansættelse af faste medarbejder som kan yde denne service, og det skal gerne være glade medarbejder. Ikke medarbejdere, der har følelsen af at skulle gå på kompromis med deres faglighed og uddannelse. Hvis det kræver en optimering/flere ansatte, så er det sådan det skal være. Vi er lede og kede af, at de ældre og ansatte bliver tilsidesat, det har de efterhånden skulle stå model til i mange år.

Kom tilbage til, hvor de ældre og ansatte også har en stemme.

Publiceret: 21. April 2017 09:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere