Arkivfoto
Arkivfoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Faresignaler, vi skal handle på

Henriette Breum, M-KB (V)

Vi har rigtig mange dygtige unge mennesker, som trives godt i skolen, med venner og i familien og som leverer nogle af landets højeste gennemsnit i skolerne. Men en landsdækkende undersøgelse, som Lyngby-Taarbæks unge for første gang har deltaget i, viser også, at der er faresignaler vi skal handle på.

Ungeprofilundersøgelsen viser, at særligt de unge på ungdomsuddannelserne (fra 15-25 år) har en risikoadfærd, der betyder, at de ryger mere end landsgennemsnittet, og de drikker alkohol hyppigere og flere genstande end landsgennemsnittet. Samtidigt har langt flere end landsgennemsnittet prøvet at ryge hash, og især drengene har indenfor de sidste 12 måneder prøvet lattergas væsentlig flere gange end landsgennemsnittet. Ligeledes viser undersøgelsen for de unge i 7-9 kl., at 20% (mod 15% landsgennemsnit) ikke har anvendt prævention ved sidste samleje.

Vi har allerede igangsat nogle tiltag, som gerne skal medvirke til at vende denne udvikling – men i Venstre kan vi være bange for, at det ikke er nok.

Her i kommunen har vi et helt unikt SSP samarbejde (skole-socialforvaltning-politi) fordi deres arbejde er forankret ude i skolerne og i klubberne. Og det var én af årsagerne til, at Venstre stemte imod nedlæggelse af lokale fritidsklubber i skolerne. Det er nemlig her, det forebyggende arbejde foregår, og relationerne mellem pædagoger og børn og unge er rigtig vigtige.

For mig er det vigtigt, at vi har fokus på om SSP samarbejdet og strukturen er organiseret rigtigt og om de har de nødvendige ressourcer. Men det er vigtigt, at vi udover at tale til forældre, skoler og skolebestyrelser også får børn og unge i tale. Og det gør vi bedst ved at inddrage elevråd og ungeråd.

I Venstre ønsker vi, at denne udvikling vendes hurtigst muligt, og der er brug for alle kræfter til at støtte op herom. Vi ser frem til den midtvejsstatus og evaluering, som SSP udarbejder efter sommerferien. Herefter må vi vurdere, om der er behov for at justere indsatserne eller igangsætte yderligere tiltag end de planlagte.

Det må ikke ende med at være en diskussion om ressourcer. Det er alvorlige faresignaler undersøgelsen udsender. Det skal vi handle på og huske, at det er børnenes fremtid det drejer sig om.

Publiceret: 07. Maj 2017 14:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere