Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Fakta om ungdomsboligplan

Simon Pihl Sørensen, viceborgmester (S)

Jeg kan se Konservative og Venstre er kommet i infight om hvem, der har gjort hvad på ungdomsboligområdet.

I virkeligheden er det ikke så afgørende hvilken plan, der har udløst bygningen af ungdomsboliger. Det vigtige er, at de kommer. Men når nu debatten er oppe, vil jeg gerne stille mig i midten og dømme i kampen. I sidste periode blev der under pomp og pragt indgået en aftale om 1.500 kollegieboliger. Fordelt blandet således:

- 3-400 af de nye studieboliger skulle placeres i det kommende kontor- og boligkompleks på Kanalvejsgrunden,

- Der skulle bygges et nyt internationalt kollegium med 400 boliger. En nyoprettet DTU boligfond står for byggeriet, som finansieres af private fonde. Kollegiet skal efter planen stå klar til indflytning i 2016 og placeres “campusnært” i Kgs. Lyngby.

- Kampsax Kollegiet skulle udvides med 150-200 boliger via boligfortætning.

- Der skulle bygges et nyt kollegium med 400 boliger i det centrale Lyngby. Kommunen skulle indskyder grundkapitalen.

- DTUs nye boligfond indgår anvisningsaftaler med almene boligforeninger om anvisningsret til 300 boliger med 1-4 værelser.

Se, det blev ikke til noget overhovedet. Det er ikke nok at tænke planer. Det afgørende er at handle. Det har vi gjort i denne periode, og det er der så kommet andre projekter ud af – en helt ny plan om man vil. Hele Kommunalbestyrelsen har medvirket, dog har Venstre ikke stemt for de 150 ungdomsboliger på Lyngby Hovedgade, de over 600 i Sorgenfri. Det er jo et valg, som er helt legitimt. Tilbage står, at vi andre har lagt stemmer til nye ungdomsboligprojekter, og at flere kommer til. Det er der ikke nogen grund til at skændes om. Det bør man glæde sig over.

Publiceret: 04. Juli 2017 14:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt