Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Fælles ansvar for muligheder og udfordringer

Jakob Dahl Christiansen, Formand for Venstre i Lyngby-Taarbæk, Lystoftevænget 89, Kgs. Lyngby

Det glæder mig at formand for Socialdemokraterne i Lyngby-Taarbæk Peter Linde anerkender at den tidligere borgmester for Venstre Søren P. Rasmussen deltog i at forhandle aftaler på plads, der bidrager til at skabe udvikling i Lyngby-Taarbæk. Det gælder både letbanen og de virksomheder der er kommet til byen som Microsoft og Novozymes.

Letbanen er et fælles projekt som et bredt flertal bestående af Socialdemokraterne, SF, Radikal Venstre, Dansk Folkeparti, Enhedslisten og Venstre står bag. Den fordeling af udgifterne, der ligger til grund for letbanen er diskuteret meget grundigt i kommunalbestyrelsen og består af en fordelingsnøgle, der er fastlagt ud fra objektive kriterier. I disse kriterier indgår befolkningstal i de enkelte kommuner, antal af stationer og kilometer letbane i de enkelte kommuner og det mulige areal, der kan udvikles til boliger og erhverv i de enkelte kommuner. Det betyder at Lyngby-Taarbæk sammen med Gladsaxe har meget store muligheder for udvikling og fordele af letbanen og det afspejles også i vores udgifter.

Hvis Socialdemokraterne gerne havde set en anden fordeling, forstår jeg ikke hvorfor de ikke dengang kom med et forslag, som de mente gav mere mening. At kritisere fordelingsnøglen nu er lidt sent og meget lidt konstruktivt. Det skulle være gjort for flere år siden.

Vi har sammen lyttet til de indsigelser, der har været og fundet løsninger på at få Letbanen ind over DTU så den kan understøtte udviklingen der. Samtidigt arbejder vi alle for en fornuftig løsning i forhold til tankstationen og AKB.

Frem for at skyde på hinanden, burde vi finde fælles løsninger til gavn for borgerne, kommunen og den udvikling, der nu er kommet gang i.

Publiceret: 14. Marts 2016 07:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt