Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Et DTU for alle

Magnus Von Dreiager (K),

kandidat KV 17

DTU tiltrækker studerende fra hele landet og sågar også fra udlandet. Det er en institution, som vi kan være rigtig stolte af i kommunen og med god grund.

Kigger man på kønsbalancen, så ser den noget skæv ud, hvor der er et klart flertal af drenge. Det er selvfølgelig ikke noget, som politikerne skal gå ind og diktere, hvem der skal gå på de enkelte uddannelser.

Man kan dog håbe, at DTU vil finde inspiration hos Aarhus Universitet. Her er man nemlig gået sammen med en række danske IT-virksomheder om en camp, der skal få flere piger til at studere videre på en teknologisk videregående uddannelse efter gymnasiet. Her får man gratis muligheden for at snuse nærmere til, hvad det vil sige at arbejde med innovation, teknologi, design eller matematik for at kunne fange fleres interesse for det meget mandsdominerede fag.

Allerede i dag har man flere gode tiltag, hvor der blandt andet netop lige har været afholdt Girls Day in Science. Her har private virksomheder og uddannelsesinstitutioner været i godt samspil, hvor de mange studerende har kunne arbejde med naturvidenskabelige og virksomhedsrelaterede opgaver samt kunne møde kvindelige rollemodeller indenfor faget. Dermed sker der allerede en masse, men man kunne håbe, at de vil tage yderligere skridt og følge i sporene på Aarhus Universitet med en camp over flere dage.

Lyngby-Taarbæk Kommune er tilmed fyldt med flere videnstunge virksomheder, der også har behov for velkvalificeret arbejdskraft i fremtiden, og der vil sådan et samarbejde være oplagt.

Derfor er det mit håb, at de vil gå sammen med DTU om at holde en lignende camp fyldt med spændende oplæg og workshops, så flere piger får øjnene op for de fantastiske muligheder, som DTU har at tilbyde.

Publiceret: 12. September 2017 01:12

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere