Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Erhverv – videnserhverv – vidensby

Nete Jakobsen, Norgesvej 6A, Kgs. Lyngby
I Helhedsplanen for Lundtofte forslås mange områder udlagt til blandet bolig og erhverv, især videnserhverv.

Mange er positive overfor at have videnserhverv i Lundtofte området, der støttes generelt set op om Vidensby projektet og om DTU. Men hvor stort er behovet for nye erhvervsbygninger? Det kan undre os, at der er så voldsomt mange tomme kontorlokaler, som glimrende kunne udnyttes til videnserhverv. Vi har en fornemmelse af, at behovet er stærkt overvurderet. Vi ved ikke hvilke tal, vores kommunalbestyrelse lægger til grund? Beregninger efterspørges, inden der i blinde udlægges flere erhvervsområder. Halvtomme erhvervsområder, som vi nu har oplevet det i mange år med Atlas og Hempelgrundene er ikke nogen pryd for et byområde. Dele af Tracéet langs motorvejen kunne måske fastholdes som grønt område indtil videre? Og de mange tomme kvadratmeter anvendes til iværksætter virksomheder.

Der er så mange ledige lokaler, at det endog i Helhedsplanen foreslås, at en meget stor erhvervsbygning, velegnet til videnserhverv, udlægges til boliger, for eksempel til ældre! Det kan man principielt ikke have noget imod, men vi undrer os? De ældre vil da få en flot udsigt ud over Mølleådalen, men med en beliggenhed midt i et erhvervsområde, er det nødvendigt at have bil for den nærmeste butik, bylivet og letbanestationen ligger ikke lige om hjørnet!

Disse problemstillinger nævnes ikke med et ord i Helhedsplanen. Vi efterspørger en revurdering af udlæg til erhvervsområder og en strategi for udbygning af disse. For eksempel bør tracéet opdeles i zoner således, at den sydligste del udfyldes først. Mellem de enkelte zoner bør der være grønne kiler med træer. På den måde kan man forsøge at undgå halvfærdige erhvervsområder med tomme grunde og bygninger.

Publiceret: 06. Oktober 2017 16:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt