Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Ensomhed forsvinder ikke på 45 minutter

Kasper Haagensen, Brede 75, 2800 Kongens Lyngby

Jeg blev lidt inspireret af Jette Grubes læserbrev om de 600.000 kr. som Social og Sundhedsudvalget har sat af til omsorgsbesøg. Så hvis en borger giver indtryk af, at ønske at gå en tur eller blot sludre over en kop kaffe, kan der ved enkelte tilfælde, gives lidt ekstra omsorgs minutter.

Det er jo en rigtig god tanke og med flere og flere ældre i kommune og ikke mindst flere ældre som bor alene, så er der også et potentielt øget behøv for bekæmpelse af ensomhed. Næste tanke er så, hvorfor pålægger kommunen sig selv, at udføre denne opgave? Der findes rigtigt mange mere eller mindre frivillige foreninger som Ældresagen, Rustenborghuset mv. som rent faktisk allerede gør en kæmpe indsats, for at samle og lave fælles aktiviteter for vores ældre borgere.

Seneste forening er Spisevennerne, hvor foreningens medlemmer kommer rundt og spise sammen, med netop de ældre som savner besøg. Tilmed kan Spisevennerne handle lidt ind på forhånd og lave lidt god mad, sammen med den som ønsker besøg og maden kan nydes over en god snak.

I Københavns kommune har man kommunal fælles kørsel engang om ugen, hvor kommunens ældre kan blive hentet og kørt til eksempelvis Fisketorvet for at handle lidt ind og komme ud hjemmefra. Lignende tiltag kunne snildt implementeres i Lyngby-Taarbæk kommune, med ture til Lyngby Storcenter eller Magasin. Der findes frivillige i kommunen, som køre beboere fra plejecentrene rundt med bus, så ja måske kunne dette også laves som en delvis frivillig drevet indsats.

Mit budskab er, jeg håber forvaltningen og politikerne får sat større fokus på, hvad som de mange frivillige i civilsamfundet rent faktisk kan byde ind med. For tror de samme midler, i nogle tilfælde, vil kunne række langt længere, hvis man tør at gå nye veje.

Publiceret: 20. Marts 2017 01:12

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere