Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: En mere ungevenlig kommune

Magnus Von Dreiager, kandidat til KB (K)
Det er dejligt at se, at kommunalpolitikerne har besluttet, at kommunen nu skal udarbejde en ungepolitik. Det er der nemlig brug for.

Der bor mange unge i Lyngby-Taarbæk Kommune, men skal man lave noget med sine venner, så må man ofte se sig henvist til at tage til København eller andre kommuner.

Der er behov for, at vi ser på, hvordan vi gør kommunen mere ungevenlig. Det handler ikke om, at hele Lyngby Hovedgade skal plastres til med natklubber og barer, men om at give de unge flere steder, hvor de kan tilbringe deres tid efter skole.

I Rudersdal Kommune har man prøvet med en kommunalt støttet ungdomscafé kaldet Cafe Birken, der ligger i Birkerød Hovedgade og er 100 % elevdrevet. Den har jeg selv haft fornøjelsen af at besøge for at høre nærmere om det. Det har ført til flere gode arrangementer med mange unge, men er også meget ustabilt, da det udelukkende er drevet af frivillige kræfter.

Der er dog behov for at tænke nyt, for selv om mange var ærgerlige over Club 10’s lukning, så må man også bare indrømme, at tiderne har ændret sig.

Min mor kan fortælle mig mange sjove minder fra Club 10, men i dag kan jeg høre på mine venner, at ingen af dem stort set har været der, og det har jeg heller ikke selv. Der er ganske enkelt behov for at tænke i andre baner end tidligere. Hvad der fungerede for de unge engang, gør det højest sandsynlig ikke mere.

De unge omtales ofte som værende et problem, men vi bør prøve at vende debatten, så vi fremover ser de unge som en del af løsningen.

Tidligere har man flere gange kunne se, hvordan der er blevet vedtaget noget uden, at dem det reelt vedrører har fået muligheden for at blive hørt. Det lægges der også op til at blive lavet om på denne gang, hvilket er rigtig positivt.

Publiceret: 07. September 2017 15:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt