Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: En ledelsesbeslutning, der igen rammer de ældre

Jette Grube, adressen er redaktionen bekendt
Jeg vil sende en stor tak til Alice Kirk Binns og Morten Kirk Binns, kandidater for Venstre, for at have arrangeret en aften i de ansattes og ældres tegn.

Jeg var så heldig at deltage og endnu mere heldig, fordi ansatte var mødt op for at fortælle om deres oplevelser ved at være ansat i kommunen på godt og ondt.

Det triste var dog at få at vide, at en ledelse nu har besluttet, at alle kommunens aftenvagter i hjemmeplejen fra 1. januar 2018 skal møde ind på Møllebo i Lyngby centrum og køre ud derfra. Begrundelsen er, at aftenvagts-lederen ikke kan overskue at besøge de respektive enheder i Virum, Sorgenfri, Lundtofte osv., hvor man ellers kører ud fra i dag.

Det betyder, at sosu’erne og sygeplejerskerne skal møde ind på Møllebo, læse op på borgernes journaler og derefter på en eller anden måde fragte sig ud til f.eks. Lundtofteparken, Solgården og de andre enheder for at hente de biler, de skal bruge, inden de kan tage ud og passe deres arbejde.

Hvordan det skal gøres, melder historien ikke noget om, men måske kommunen forventer, at de ansatte skal tage cyklen, bussen eller egen bil?

Det er bøvlet, og tiden, som i forvejen er skåret helt ind til benet, skal tages fra den enkelte borger. Bilen skal jo også afleveres igen, og personalet kan imødese dagligt overarbejde, og det kan da ikke være meningen. Eller kan det?

Personalet fortalte, at de har regnet ud, at ordningen i tid tager en ekstra stilling bare for at hente biler. Lyngby-Taarbæk har p.t. 27 ledige stillinger i plejen, og det virker ikke som om, ansøgerne står i kø.

Tværtimod flygter de til andre kommuner. Alene til dette møde var der to ud af fire ansatte, der har opsagt deres stillinger i Lyngby-Taarbæks pleje uden at have et andet job på hånden.

Det er forståeligt, at LTK har svært ved at tiltrække arbejdskraft, når man gør det svært for flertallet af personalet for at tilgodese en leder, der mener, det er for besværligt at skulle tage sig af personalet på de forskellige enheder.

De store tabere er og bliver igen, igen, igen de borgere, der har behov for hjemmepleje.

Søren P. Rasmussen, Venstre, var som den eneste fra kommunalbestyrelsen med til mødet. Min erfaring er, at Søren altid lytter til personalet og kæmper for de ældre, og han lovede at bringe problematikken med aftenvagterne videre i systemet.

Tak for det, Søren.

Publiceret: 06. November 2017 17:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område

Valget netop nu
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt