Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: En grotesk kommunal beslutning i en banal sag

Cecilie Harder, Jægersborgvej 17, Kgs. Lyngby
Det drejer sig om fældning af et meget stort birketræ.

Værestedet Hjorten ønsker birketræet fældet. Det gør vi naboer også, da vi før har haft brud på vores kloakledninger forårsaget af birketræet - birketræer har vandsøgende rødder. Vi er også utrygge ved, at birketræet kan vælte i de tiltagne og kraftigere storme, da børnene har soveværelse lige over for træet.

Problemet er bare, at værestedet Hjorten har lejet bygningerne af kommunen. Det er derfor kommunen, som har råderet over arealer og bygninger.

Vi retter i fællesskab med Hjorten henvendelse til afdelingen arealer og ejendomme, hvor kommunens landskabsarkitekt ikke finder, at der er noget galt med træet. Det er der heller ikke – det er de skader, som birketræets fremadrettet kan forsage, som vi er nervøse for. Derfor tilbyder vi selv kommunen, at betale for omkostningerne til fældning af birketræet, og at kommunen kan genplante et nyt træ i henhold til kommunens grønne politik.

Det afviser kommunen, hvilket vi stiller os fuldstændig uforstående over for. Alle forudsætninger er tilstede for, at kommunen kan afhjælpe potentielle fare og skader - ikke kun på vores bygninger og kloaknet, men så sandelig også på kommunens egne og helt uden omkostninger for kommunen.

Vi har gentagne gange forsøgt at få et møde i stand med kontoret arealer og ejendomme og landskabsarkitekten. Vi vil meget gerne i dialog omkring, hvorfor kommunen ikke vil give tilladelse til fældning af træet, når de ikke kan give os en garanti på, at det, vi frygter, ikke bliver en realitet.

Vi har sendt utallige henvendelser og forslag med dato for et personligt møde – men vi får intet svar tilbage. Det er under al kritik, at kommunen vælger at undgå en dialog ved ikke og svare på en borgers henvendelse. Det skriger til himlen! Så nu kan vi bare vente og krydse fingre for, at birketræet ikke ødelægger kloakledningerne igen eller vælter i efterårsstormene og skader vores hus og børn.

Publiceret: 11. Oktober 2017 18:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt