Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Eliteskole uden legeplads – opråb til børne- og ungdomsudvalget

Susanne Hjernøe, Formand for skolebestyrelsen på Virum Skole
Tirsdag den 31. oktober 2017 var Virum Skole i TV2-nyhederne, i forbindelse med et indslag om eliteskoler og underskoler. Virum Skole bliver anført som en eliteskole, fordi blandt andet over 75 pct. af eleverne kommer fra overklassen og den øvre middelklasse. Samme dag udgav Politiken en artikel om Virum Skole med samme tema.

På selveste den uhyggelige Halloweenaften blev der således sat fokus på Virum Skole.

Men noget langt mere uhyggeligt er, at denne eliteskole strengt taget ikke har en legeplads, der kan anvendes til folkeskoleelever. For år tilbage havde vi en god trælegeplads. Denne var blevet gammel, den kunne ikke mere og vups stod der noget, der kunne stå nede i en børnehave. Ikke et ondt ord om børnehaver, men der er behov for større lege- og bevægelsesmæssige udfordringer for elever i aldersgruppen 6-16 år. En 0-klasses dreng udtalte kort efter at være kommet i skole ”Det ligner legepladsen fra min gamle børnehave”.

På Virum Skole havde vi den 8. november 2017 kontaktforældremøde, hvor vores udearealer var et af hovedpunkterne. Specielt de nye forældre i O.-1. klasser var chokerede over legepladsen. Der blev nævnt ordet gold – og det dækker meget godt over, hvordan legepladsen og de andre udeområder ser ud.

Jeg har, som formand nævnt vores dårlige legeplads adskillige gange over for Børne- og Ungdomsudvalget, når vi mødes med dem, i det der hedder Skoledialog. Svaret har her været at det vil man se på, og at vi står på en liste over forbedringerne i Center for Areal og Ejendomme (CAE). I referatet fra Skoledialogmødet den 27. september 2017 står der, at Virum Skoles legeplads er prioriteret i budgettet, men til udførsel hvornår? Vi får også besked på, at vi bare kan søge fonde til formålet. Det vil vi gerne, men strengt taget er det vel kommunens opgave at stille en ordentlig legeplads til rådighed. Forståeligt nok er fondenes lyst til at sponsere en socioøkonomisk eliteskole nær ikke-eksisterende.

Så vi venter stadig på, at vi på Virum Skole, der i mange sammenhænge bliver nævnt som en eliteskole får en legeplads, der er alderssvarende og kan give lege- og bevægelsesmæssige udfordringer og gode frikvarterer for elever i aldersgruppen 6-16 år.

Man siger, at man kun har én barndom, og barndommen for eleverne på Virum Skole er i øjeblikket næsten uden legeplads.

Jeg glæder mig til, at det nye Børne – og Ungdomsudvalg, der tiltræder i 2018, prioriterer legepladsen og udearealerne på Virum Skole – så skolen ikke kun er et godt sted at lære men også et godt sted at lege og bevæge sig.

Publiceret: 29. November 2017 15:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område

Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt