Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Ekstra dansk på egen regning

Anette Skafte, spidskandidat til KB (DF)
Selvfølgelig har arbejdsgiveren, i dette tilfælde Lyngby-Taarbæk kommune ansvar for at efteruddanne deres ansatte på det faglige område. Det gælder for plejepersonale, hjemmehjælpere, skole lærer, pædagoger m.fl.

Men jeg tænker, hvis man kan starte på en SOSU uddannelse og endda færdiggøre den, ja så må man have boet i Danmark i nogle år, og haft rig mulighed for at lære det danske sprog f.eks. på sprogskole og i andre sociale relationer, desuden er der også dansk på skemaet på uddannelsen.

Så ansvaret for at kunne det danske sprog og sætte sig ind i vores kultur, traditioner og levemåde, når man skal arbejde med mennesker i f.eks. ældrepleje, sygehuse, handicapområdet eller børneområdet, ja det må ligge på den enkelte.

Så nej, denne udgift til ekstra dansk undervisning skal hverken tages af de tildelte penge fra værdighedsmilliarden, som skal gå til de ældre, men heller ikke fra andre områder.

Dorete Dandanell spørger hvad det vil sige, at kunne beherske det danske sprog. Det er vel at man kan forklare sig og tage imod en besked, så hvis fru. Madsen beder om en leverpostejmad og sin medicin, nytter det jo ikke at den ansatte kommer med et glas mælk og avisen.

Jeg syntes din sammenligning med DTU og ansættelse af udenlandske forskere er helt malplaceret, da 99,9 % af alt kommunikation foregår på engelsk, der er ingen krav til at de kan dansk når de bliver ansat, tværtimod er det helt nødvendigt at vi kan tale engelsk med dem.

SF er enige med mig i, at de ældre og danske ansatte i sundhedssektoren skal kunne kommunikerer ubesværet med udlændinge, men SF mener samtidig ikke at udlændinge skal kunne beherske det danske sprog for at bliver ansat.

Hmm, hvordan klare man lige den?

Det er vel ikke for meget forlangt, at man kan tale og forstå det danske sprog, hvis man ønsker ansættelse i ældreplejen.

Publiceret: 07. September 2017 15:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere