Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Efterlyser respekt for plejepersonalet

Jette Grube, adresse er redaktionen bekendt
Kære Dorete Dandanell (SF).

Jeg er desværre nødsaget til at blande mig i debatten om to-sprogede på kommunens arbejdspladser.

Du skriver, at det er en kommunal opgave, at folk, der bliver ansat i ældreplejen, har krav på at få udvidet deres kompetencer i det danske sprog, og at det er en del af overenskomsten.

Intet er mere forkert. Der står ingen steder om kompetenceudvikling eller i overenskomsten, at det er arbejdsgiverens ansvar.

Derimod er der flere steder i og omkring Lyngby-Taarbæk, hvor man kan få gratis danskundervisning på både aften- og daghold. Desuden indgår faget dansk i uddannelsen til social- og sundhedsassistent, som man skal bestå med minimum 0,2

Og midt i dit rodede læserbrev hiver du DTU ind for at underbygge din påstand med, at man så heller ikke kan have udlændinge ansat der. Her mestrer du seriøst at blande pærer og bananer sammen. At arbejde med mennesker og specielt de ældre kan bestemt ikke sidestilles med at arbejde på et teknisk universitet.

Ældre menneskers hørelse er ofte dårligere, og de har brug for hjælpere, der behersker det danske sprog, så det er forståeligt for dem. Den går begge veje, fordi det er lige så vigtigt, at man som ansat kan forstå budbringeren (den ældre) og aflæse eventuelle tegn på sygdomme, som kræver tilkald af læge osv.

Og med al den svingdørspleje, vi har her i kommunen, er det endnu vigtigere, at de mange forskellige ansatte, som flyver ind og ud af borgernes hjem, er skarpe i dansk, for dårlig kommunikation øger kun utrygheden.

Jeg er stolt af min uddannelse og føler mig ærlig talt krænket over dit nedgørende syn på mit fag.

For helt ærligt, du mener vel ikke også, at kommunen skal ansætte en russisk talende skolepsykolog og betale for at vedkomne først skal lære dansk?

Så hverken Anette Skafte (DF) eller Tommy Wedel (V) skriver noget forkert, det er dig, som ikke har sat dig godt nok ind i sagerne.

Publiceret: 07. September 2017 16:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt