Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Drop letbanen, sænk skatten og styrk servicen

Af Sofia Osmani, borgmester (K), og Anne Jeremiassen, M-KB (LA)

På seneste kommunalbestyrelsesmøde foreslog vi i Liberal Alliance og Konservative at droppe den dyre letbane.

Vi mener ikke, at borgerne skal betale over 800 mio. kr. over de næste 40 år for et projekt, som produktivitetskommissionen har stemplet 'samfundsøkonomisk urentabelt'.

Og da slet ikke, når servicen i kommunen er presset på langt vigtigere områder.

Fremfor at spare på kærnevelfærd vil vi hellere stoppe letbanen. Så slipper vi også for skære byen over med skinner og køreledninger - tværs gennem centrum.

Henrik Brade fra Radikale kalder forslaget 'en paradeforestilling' fra vores side. Sammen med S og SF er han i stedet indstillet på at lade skattetrykket stige. Det er selvfølgelig et forslag, de er velkomne til at fremsætte - men et vi som borgerlige politikere er dybt uenige i.

Vores forslag er derfor heller ikke en 'parade' - det er derimod en helt rimelig politisk prioritering, som vi mener ganske alvorligt.

Forslaget er nu sendt i høring. Vi anerkender, at vi næppe får S, SF og R med på vores ide. Tilbage står Venstre - hvis de virkelig ønsker lavere skat, er vores tilbud til dem klart:

Lad os bruge det borgerlige flertal i kommunen til at stoppe letbanen - og bruge pengene på lavere skat og bedre service.

Publiceret: 19. Maj 2017 17:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt