Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Det vil LA arbejde for i den kommende periode

Anne Jeremiassen og Thomas Frederiksen, kandidater KV17 (LA)
Skatten skal lettes. Vi vil arbejde for, at både grundskylden og kommuneskatten sænkes, og vi vil tage de resultater, vi kan få – for os er alle skattelettelser gode skattelettelser. I den seneste periode fik vi lettet grundskylden.

Det lokale erhvervslivs vilkår skal forbedres yderligere - eksempelvis må det være tiden, at dækningsafgiften og diverse affaldsgebyrer lettes. I den seneste periode fik vi fjernet udeserveringsgebyret.

Vi vil fortsat gøre, hvad vi kan, for at letbane-projektet stoppes. I den seneste periode stemte vi imod letbanen, og i 2014 foreslog vi en folkeafstemning om letbanen. Den sagde ’ja-partierne’ desværre nej til.

Fokus skal være på kerneopgaverne - god service til børn, unge og ældre - ikke på projektmageri m.v. Eksempler på ikke-kerneopgaver er benævnte letbane, udlån af el-cykler og rygestopkurser m.v. I den seneste periode sikrede vi, at familie-kurserne blev målrettet til dem med et reelt behov.

Bedre udlicitering, der kan sikre mere reel konkurrence, og derved mere frit valg og mere for pengene. Mere for pengene bør også i højere grad sikres ved, at vi lærer af de kommuner, der gør det bedre. Eksempelvis når de omkringliggende kommuner administrerer billigere end os. Det potentiale skal høstes.

Overnstående er grundlaget for LA’s arbejde i den kommende periode.

Pejlemærkerne for os er de fire mærkesager som har været LA’s fra starten - lavere skat, mere vækst, en mere effektiv offentlig sektor og mere frihed.

Publiceret: 19. November 2017 15:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område

Valget netop nu
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt